Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Μία συγκινητική εκδήλωση στο ”Μίκης Θεοδωράκης”

Μία συγκινητική εκδήλωση στο ”Μίκης Θεοδωράκης”

Ράγισαν καρδιές στο θέατρο ”Μίκης Θεοδωράκης” στην αφιερωματική πραγματοποιηθείσα   εκδήλωση για τις πονεμένες μητέρες  των οποίων τα παιδιά έχουν εκδημήσει  προς Κύριον. 

Η εκδήλωση η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των Γ’ Χαραλάμπειων που διοργανώνει η Ενορία Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών, προλογήθηκε με λόγια συγκίνησης  από  την Πρόεδρο του Συλλόγου Μικρασιατών Χανίων  κ. Στέλλα Γκοτζάνη Χαριτάκη και την Πρόεδρο του Συλλόγου Αιμοδοτών ο ”Άγιος Ιωάννης” κ. Δέσποινα Ροδουσάκη η οποία τόνισε πως ο θάνατος του γιου της Γιάννη πριν από 11 χρόνια,  αποτέλεσε εφαλτήριο για να δημιουργήσει μαζί με άλλους τον σύλλογο αιμοδοσίας και δοτών μυελού των οστών που στη μνήμη του παιδιού της και γι’ αυτό ο Σύλλογος ονομάστηκε “Άγιος Ιωάννης”.

Στον χώρο του θεάτρου παρέστη πλήθος κόσμου ενώ με ομιλίες και βραβεύσεις τιμήθηκαν οι μητέρες που παρά την απώλειά τους, μπόρεσαν να βρουν το σθένος και την δύναμη να συνδράμουν τους συνανθρώπους μας.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε και για τους γονείς που έχασαν παιδιά από τη μεγάλη “πληγή” της σύγχρονης εποχής, αυτή των τροχαίων δυστυχημάτων από τον Πρόεδρο του συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων κ. Σταύρο Πολέντα.

Με λόγια συγκινητικά  και παραμυθητικά προς τις μητέρες ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τονίζοντας πως δεν πρέπει να χάνουμε ποτέ την ελπίδα, να πιστεύουμε στην Ανάσταση και να έχουμε ως παράδειγμα την Παναγία που είναι η πρώτη Μάνα που βίωσε αυτόν τον δυσβάκτακτο πόνο.

Ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης και συντονιστής των Γ’ Χαραλάμπειων, αναφέρθηκε στην ημέρα που κατά τη χριστιανική παράδοση είναι αφιερωμένη στη μητέρα, σημειώνοντας ότι στην εκδήλωση αυτήν θα βραβευτούν από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δαμασκηνό περίπου 70 μητέρες, ενώ μεταξύ των, υπάρχουν μητέρες που δεν κατάφεραν λόγω του μεγάλου πόνου που αισθάνονται, να παρευρεθούν ωστόσο οικείοι τους θα παραλάβουν για αυτές τα βραβεία.

Στα πλαίσια των “Γ’Χαραλάμπειων”, η τοπική μας εκκλησία, Ιερά Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου και η Ενορία Αγ.Χαραλάμπους Λενταριανών, θέλοντας να τιμήσουν τη μεγάλη Δεσποτικόθεομητορική εορτή της Υπαπαντής, κατά την χριστιανική παράδοση, ημέρα της μητέρας θέλησε να τιμήσει φέτος, τις πονεμένες μητέρες,  τις μητέρες που έφυγαν τα παιδιά τους από διάφορες αιτίες. Πέρυσι τιμήθηκαν οι πολύτεκνες και οι τρίτεκνες μητέρες, φέτρος θέλουμε να στηρίξουμε αυτή την ευαίσθητη μερίδα μητέρων που θέλουν περισσότερη αγάπη, περισσότερη στήριξη, περισσότερη πίστη, δείχνοντας πρώτα από όλα το πρόσωπο της Παναγίας μητέρας μας που πρώτη θρήνησε τον μονογενή υιόν της”, σημείωσε, προσθέτοντας  “η τοπική μας εκκλησία θα συναντήσει περίπου 70 τέτοιες τέτοιες μητέρες, Υπάρχουν και πολλές άλλες οι οποίες λόγω της συγκινησιακής ατμόσφαιρας και της μεγάλης οδύνης που υπάρχει στην καρδιά τους, δεν θέλησαν να εμφανιστούν,  ωστόσο χαιρετίζουν και ευχαριστούν για αυτήν την εκδήλωση την τοπική μας εκκλησία”.

Μετά τις ομιλίες τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους κεκοιμημένους, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την χορωδία Μικρασιατών Χανίων που τραγούδησε νοσταλγικά τραγούδια.

Για σχετικό φωτογραφικό υλικό πιέστε εδώ