Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ι.Μονή Καρυδίου και κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Αγιοβασιλόπιττας του Δήμου Αποκορώνου

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ι.Μονή Καρυδίου και κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Αγιοβασιλόπιττας του Δήμου Αποκορώνου

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την δεύτερη ημέρα του νέου έτους στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στο Καρύδι Αποκορώνου όπου διακονεί ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ιερεμίας Χλιαράς, ιερουργούντος, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού, ο οποίος παρέστη και συμπροσευχόμενος , του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού.

Πρίν της Απολύσεως πραγματοποιήθηκε η Ακολουθία της ευλογίας της Αγιοβασιλόπιττας του Δήμου Αποκορώνου παρουσία του Αντιπεριφερειάρχου Χανίων κ. Νικολάου Καλογερή, του Δημάρχου Αποκορώνου κ. Χαράλαμπου Κουκιανάκη, των Αντιδημάρχων, Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων.

Με λόγια πατρικά ομίλησε προς όλους ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ευχόμενος καλή και ευλογημένη χρονιά.

Στη συνέχεια σταύρωσε την Αγιοβασιλόπιττα του Δήμου Αποκορώνου ευχόμενος καλή δύναμη  και συνέχεια στο έργο του Δημάρχου και όλων των συνεργατών του.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου απηύθυνε ευχές προς όλους για το νέο έτος, ευχαριστώντας τους δύο Αρχιερείς και τους Κληρικούς, και προσκάλεσε όλους να εργαστούν με γνώμωνα την αγάπη και την ενότητα για το καλό του τόπου.

Σύντομες ευχές απηύθυνε και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων.

Κατόπιν με λόγια συγκινητικά ο Υπεύθυνος της Ιεράς Μονής Καρυδίου Αρχιμ. Ιερεμίας Χλιαράς, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας καθώς και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δορυλαίου ευχόμενος του το Άξιος στα νέα του Αρχιερατικά καθήκοντα προσφέροντας και στους δύο από ένα Αρχιερατικό Εγκόλπιο.