Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Δοξολογία για το νέο έτος στον Καθεδρικό Ναό και κοπή Αγιοβασιλόπιττας Περιφέρειας Χανίων

Δοξολογία για το νέο έτος στον Καθεδρικό Ναό και κοπή Αγιοβασιλόπιττας Περιφέρειας Χανίων

Την καθιερωμένη Δοξολογία για την έναρξη της νέας ημερολογιακής χρονιάς τέλεσε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλεως μας, συμπροσευχούμενων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευμενείας κ. Ειρηναίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού,  Κληρικών της Μητροπόλεως μας και παρουσία των Αρχών του Τόπου μας , διοικητών των Ενόπλων  Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Μετά τη Δοξολογία ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το νέο έτος, ευλογημένο, ειρηνικό και δημιουργικό, με αγάπη και με τη χάρη  Θεού να ξεπερνάμε όλα τα προβλήματα.

H καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στη Περιφερειακή Ενότητα Χανίων πραγματοποιήθηκε την συνέχεια   μετά την επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των  Εισοδίων της Θεοτόκου.

Στην τελετή προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου ο οποίος με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας τέλεσε τον Αγιασμό και την Ακολουθία ευλογίας της Αγιοβασιλόπιττας, εκπροσωπώντας την Α.Θ. Π. και Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, συμπροσευχόμενων  του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας  κ.κ. Δαμασκηνού, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλοχίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευμενείας κ. Ειρηναίου, του Εντιμολ. Άρχοντος της Μ.Τ.Χ.Ε. κ. Σταύρου Αρναουτάκη Περιφερειάρχου Κρήτης, του Αντιπεριφερειάρχου Χανίων κ. Νικολάου Καλογερή, Δημάρχων και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, φορέων και αρχών.

Φωτογραφικό υλικό εδώ.

Ευχαριστούμε για το φωτ. υλικό τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη.