Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Χαράλαμπο και μνημόσυνο διατελεσάντων Εφημεριών της Ενορίας

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Χαράλαμπο και μνημόσυνο διατελεσάντων Εφημεριών της Ενορίας

Στον κατάμεστο από κόσμο Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού..

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θεία Λειτουργίας τελέσθηκε το Ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών  των διατελεσάντων Εφημεριών της Ενορίας Πρωτ. Άγγελου Ψυλλάκη με την συμπλήρωση των 22 ετών από την εκδημία του και Πρωτ. Εμμανουήλ Γεωργιακάκη με την συμπλήρωση ενός έτους από την αδόκητο μετάθεση του προς τον Ουρανό.

Στον Θείο λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη ζωή και διακονία των δύο εφημεριών, μία διακονία αγάπης και αφοσίωσης στον άνθρωπο.

Παράλληλα συνεχάρη τον νέο Ιερατικό Προϊστάμενο του Ναού και Πρωτοσύγκελλο μας Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, λέγοντας ότι το έργο που έχει κάνει εδώ και ένα χρόνο από τότε που ανέλαβε την Ενορία, είναι πάρα πολύ σημαντικό διότι αδελφοποίησε τους ανθρώπους, έφερε πάρα πολλούς νέους στην Ενορία την οποία οργάνωσε, ανακαινίζοντας παράλληλα και το Ναό, και έκανε γνωστή σε όλο τον κόσμο την Ενορία Λενταριανών. Επίσης ανακοίνωσε στον κόσμο και στην Ενορία του Αγίου Χαραλάμπους ότι θα τον αφήσει και άλλο να συνεχίσει το έργο του, παρατείνοντας την διακονία του, κάτι που έκανε όλο τον κόσμο πολύ  χαρούμενο.

Με συγκινητικά λόγια για τον πατέρα της εκ μέρους της οικογενείας του π. Εμμανουήλ ομίλησε και η φιλόλογος θυγατέρα του μακαριστού κ. Χρυσή με συγκινητικά λόγια τονίζοντας και εκείνη ότι ο π. Δαμασκηνός στον ένα χρόνο που είναι στην Ενορία έκανε πολλά πράγματα που φαίνονται αλλά και που δεν φαίνονται…

Στην συνέχεια τελέσθηκε λιτανευτικώς η μετακομιδή τον οστών του π. Άγγελου Ψυλλάκη από το Ναό και η εναπόθεσή τους  στο   νεοανεγερθέν  ταφικό μνημείο πλησίον του Ναού.

Ευχαριστούμε για το φωτογραφικό υλικό τον κ. Εμμ. Χατζηδάκη (www.pixelartchania.com)

Φωτ. υλικό εδώ

και τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη (evitastudio)

Φωτ. υλικό εδώ