Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Μεγάλη συμμετοχή νέων στο αθλητικό πανόραμα της Ενορίας Λενταριανών

Μεγάλη συμμετοχή νέων στο αθλητικό πανόραμα της Ενορίας Λενταριανών

Με την συμμετοχή πολλών νέων και παιδιών πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα το αθλητικό Πανόραμα που διοργάνωσε η Ενορία Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών στις αθλητικές εγκαταστάσεις Αμπεριάς.

Με το αθλητικό πανόραμα ξεκίνησε η έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων που πραγματοποιεί η Ενορία Λενταριανών με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, ύστερα από πρωτοβουλία του οικείου εφημερίου και ιερατικού προϊσταμένου Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη.

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των διδασκάλων των σχολείων της περιοχής, των  παιδιών και των γονέων τους στο κάλεσμα αυτό της Ενορίας, αλλά και  η εθελοντική δυναμική παρουσία των νέων της Ενορίας.

Την επιμέλεια και τον συντονισμό των αθλοπαιδιών είχε ο έμπειρος Γυμναστής κ. Αναστάσιος Μαραγκουδάκης.

Μετά το πέρας των αγωνισμάτων προσήλθε στους χώρους των αθλοπαιδιών ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός όπου τον υποδέχτηκε ο π. Δαμασκηνός Λιονάκης.

Με λόγια αγάπης ευχαρίστησε  και καλωσόρισε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας τον ταπεινό Επίσκοπο που ήρθε να ομιλήσει στα παιδιά και να τα συγχαρεί απονέμοντας τους το τιμητικό μετάλλιο της ενορίας και τον δίκαιο έπαινο. Παράλληλα ευχαρίστησε τους χορηγούς της εκδήλωσης, τον κ. Άκη Παινεσάκη ο οποίος προσέφερε δωροεπιταγές αξίας 10.00 € από τα καταστήματα Italian factory, το Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χανίων κ. Αντώνιο Ροκάκη ο οποίος προσέφερε το  χρηματικό ποσό για  τα αναμνηστικά μετάλλια, τα ΣΥΝΚΑ, τα S.M. Σκλαβενίτης, τον Όμιλο Χιωτάκη, τον Όμιλο Λαμπάκη, τα Φίνο Μάρκετ, τα νερά Κρήτης και τον Ξυλόφούρνο Στέφανου Μαλαδάκη.

Με εγκωμιαστικά λόγια ο Σεβασμιώτατος μας, συνεχάρη τον Πρωτοσύγκελλο του και γι ΄αυτήν  την επιτυχημένη εκδήλωση, ο οποίος όπως τόνισε μπροστά στα τόσα καθήκοντα που έχει ως Πρωτοσύγκελλος δεν ξεχνά να διακονεί την Ενορία Αγίου Χαραλάμπους στην οποία έχει δώσει ζωή κυριολεκτικά. Μέσα σε ένα χρόνο κατόρθωσε μία ενορία που δεν την γνώριζε σχεδόν κανείς, να μονιάσει και να αδελφοποιήσει όλους τους ανθρώπους.

Παράλληλα ευχαρίστησε τους διδασκάλους  και τους γονείς των παιδιών για τη σωστή αγωγή που δίνουν στα παιδιά τους, τον Γυμναστή κ. Τάσο Μαραγκουδάκη που ήταν η ψυχή της εκδηλώσεως, τα παιδιά και τους αθλητές που έλαβαν μέρος στα αθλήματα και όλους τους εθελοντές της Ενορίας που διακονούν με αγάπη.

Τέλος ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο καλό καλοκαίρι, και δίνοντας  μία πατρική  συμβουλή. Όποτε ξεκινάτε να πάτε κάπου να κάνετε τον Σταυρό σας. Ο Σταυρός βοηθά και προστατεύει όλους τους ανθρώπους.

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος απένειμε στα παιδιά τα αναμνηστικά μετάλλια ενώ ο π. Δαμασκηνός προσέφερε τους επαίνους και τις δωροεπιταγές χορηγίας, ενώ τον ουρανό τον λάμπρυναν πολύχρωμα βεγγαλικά.