Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τον μακαριστό πρώην Κισσάμου και Σελίνου κυρό Ειρηναίο Γαλανάκη!

Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τον μακαριστό πρώην Κισσάμου και Σελίνου κυρό Ειρηναίο Γαλανάκη!

Ιερουργούντος  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών: Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού και του επιχωρίου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλοχίου, τελέστηκε την Κυριακή 30 Απριλίου,  στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κίσαμο, Αρχιερατικό συλλείτουργο και εν συνεχεία το 4ετές Αρχιερατικό μνημόσυνο του  μακαριστού Ιεράρχου πρώην Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου Γαλανάκη.

Ακολούθησε Τρισάγιο επί του μνήματος του αοιδίμου Ιεράρχου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου, συμπροσευχούμενων του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας  κ.κ. Δαμασκηνού και του οικείου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλοχίου.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας  κ.κ. Δαμασκηνός, ο οποίος αναφέρθηκε εις το  Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας και τις Μυροφόρες γυναίκες, οι οποίες όπως σημείωσε: «οπλισμένες με πίστη και αγάπη για τον Κύριο προσήλθαν να αλείψουν με τα μύρα της καρδιάς τους το Πανάχραντο Σώμα Του. Την ίδια αυτή πίστη και αγάπη χρειάζεται και ο σημερινός κόσμος και άνθρωπος για να μπορεί να αποκυλήσει τον λίθο της ψυχής του και να συναντηθεί με τον Αναστημένο Κύριο», κατέληξε, αναφερόμενος εις τον τιμώμενο Ιεράρχη τον οποίο χαρακτήρισε «Ιεράρχη της προσφοράς, της θυσίας και της αγάπης».

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους  Αρχιερείς δια την «ευλογητική συμμετοχή των», σημειώνοντας αναφερόμενος στο πρόσωπο του προκατόχου του: «Ο αοίδιμος Γέροντας και προκάτοχος μας λιτάνευσε καθ΄ όλη της διάρκεια της πολυδένδρου και καλλικάρπου Αρχιερατικής διακονίας του την χάρη του Θεού, ως αληθινός κήρυκας, μύστης και μάρτυρας της Αναστάσεως. Ο ίδιος υπήρξε πρόσωπο φωτεινό, αναστάσιμο και αληθινό, ποιμένας και πατέρας θυσιαστικής αγάπης και διακονίας, ο οποίος ανάλωσε τον άπαντα βίο του εις την διακονία της Εκκλησίας και την προαγωγή του λαού του Θεού στην Επουράνιο Βασιλεία Του».

Το παρών στην προσευχητική  αυτή σύναξη έδωσαν εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων, και πλήθος κόσμου.

IMG_5471