Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Άγιο Αχίλλιο Λαρίσης

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Άγιο Αχίλλιο Λαρίσης

Πανηγυρικά και μεγαλόπρεπα τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον πανηγυρίζοντα ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, με την αρμόζουσα μεγαλοπρέπεια προεξάρχοντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου και συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου και Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

Τη διακονία του θείου λόγου ανέλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, τονίζοντας πώς τιμώντας τον Άγιο Αχίλλιο, εντρυφούμε στην εμπειρία της αγάπης, της ανάστασης, της υπέρβασης της σκληροκαρδίας, της ζώσας πίστης, στο μυστήριο της σχέσης με τον Χριστό, στο μυστήριο της Εκκλησίας. Κι αυτό σε μια εποχή όπου έχουμε χορτάσει από λόγια, έχουμε χορτάσει από ψεύτικες υποσχέσεις, έχουμε χορτάσει από ατομοκεντρισμό, αλλά δεν έχουμε κοινωνία προσώπων, δεν έχουμε εύκολα νόημα ζωής που να υπερβαίνει το παρόν. Ο Άγιος Αχίλλιος παραμένει ο προστάτης του τόπου, της πόλης, των ανθρώπων, η ζώσα μαρτυρία τι προσφέρει η Εκκλησία και τι απάντηση δίνει στην ανάγκη μας για ζωή.

Μετά το πέρας της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε πανηγυρική Δοξολογία, και ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος  στη σύντομη προσλαλιά του, ευχαρίστησε τους Αρχιερείς που αποδέχθηκαν την πρόσκληση του και τίμησαν με την παρουσία τους τον Άγιο μας και την πόλη μας, ενώ τίμησε για την πενηντακονταετή διακονία του, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Συκουρίου, Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο κ. Γεώργιο Μπουρδούβαλη.

Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε πρωτίστως, τον οικείο Μητροπολίτη για την τιμητική πρόσκληση να προεξάρχει των θρησκευτικών τελετών του πολιούχου της των Λαρισαίων Εκκλησίας, αναφέρθηκε στο πρόσωπο του τιμωμένου Αγίου και στη πνευματική δύναμη που πρέπει να αντλεί από τη ζωή του ο κάθε Λαρισαίος.

Την πανήγυρη τίμησε με την παρουσία του, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας κ. Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ενώ παρόντες ήταν και όλοι οι πολιτικοί και στρατιωτικοί Άρχοντες της Πόλεως και του Νομού, αποδίδοντας τον πρέποντα σεβασμό στην Εύηχο Σάλπιγγα της Εκκλησίας μας μαζί με πλήθη πιστών, τόσο από τη Λάρισα, όσο και από την ευρυτέρα περιοχή της Θεσσαλίας.

Η λαμπρά πανήγυρις μεταδόθηκε και από τον ραδιοφωνικό μας σταθμό Μαρτυρία σε ζωντανή αναμετάδοση από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου με την βοήθεια και συνεργασία του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου Παν/του Αρχιμ. Ιγνατίου Μουρτζανού με τον Δ/ντή του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού κ. Ευστράτιο Χατζηδάκη, ώστε να έχουμε όλοι την χαρά να μετέχουμε στην λαμπρά αυτή ημέρα του Αγίου Αχιλλίου.

Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι Ιεράρχες μετά των συνοδειών τους μετέβησαν ύστερα από σχετική πρόσκληση, στον  Σύλλογο Κρητικών Λάρισας “ο Ψηλορείτης”, όπου εκεί τους καλωσόρισαν με μαντινάδες, κρητικά τραγούδια και παραδοσιακά κρητικά κεράσματα.

  πηγή φωτογραφιών:

www.imlarisis.gr, κ. Δημήτριος Τσουπάκης, Σύλλογος Κρητικών Λάρισας