Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας στον Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Εσπερινό του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας στον Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Εσπερινό του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε στη Λάρισα, την παραμονή της εορτής, ο πολυαρχιερατικός εσπερινός του πολιούχου της Αγίου Αχιλλίου,  κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ενώ προ της Λιτανεύσεως κήρυξε εμπνευσμένα, αναφερθείς στο πρόσωπο του Αγίου Αχιλλίου και στην Αναστάσιμη χαρά που πρέπει να έχουμε καθημερινά στη ζωή μας.

Συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, προσκεκλημένοι  του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

Μετά το τέλος του Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία των χαριτοβρύτων Λειψάνων του Αγίου μας μέχρι την Κεντρική πλατεία της πόλεως μας, παρουσία  των πολιτικών και στρατιωτικών αρχόντων του τόπου μας, καθώς και χιλιάδων Λαρισαίων.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, δια θερμών λόγων, αμέσως μετά τη δέηση και την ακολουθία της αρτοκλασίας, ευχαρίστησε πρωτίστως, τους Σεβασμιωτάτους Ιεράρχες για την ευλογητή παρουσία τους, ενώ τόνισε την ανάγκη συνολικής και ομαδικής προσπάθειας για την ανόρθωση της Θεσσαλίας με την ευλογία του Αγίου Αχιλλίου και την ενότητα του Λαού μας.

Πλήθος πιστών Λαρισαίων μαζί με τον ιερό κλήρο της Μητροπόλεως Λαρίσης και πολλούς  κληρικούς, που συρρέουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, προσεύχονται στον Άγιο Αχίλλιο και  προσκυνούν από χθες το απόγευμα, που άνοιξε η ιερά λάρνακα, τα ιερά και χαριτόβρυτα λείψανα του Μυροβλύτου Αγίου Αχιλλίου.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Αχιλλίου θα πραγματοποιήσουμε στον ραδιοφωνικό μας Σταθμό Μαρτυρία 95,5 fm, αναμετάδοση του Αρχιερατικού Συλλείτουργου από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου 96,3 fm

 

Πηγή: https://imlarisis.gr/εσπερινός-εορτής-αγίου-αχιλλίου/