Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Άγιο Νεκτάριο Χανίων

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Άγιο Νεκτάριο Χανίων

Με λαμπρότητα επισημότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε  την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Παχιανών που διακονούν ο Παν/τος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης και ο π. Εμμανουήλ Μηλιάκης,  η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προς τιμήν της Εορτής του Αγίου Νεκταρίου.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος και συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου  κ. Πρόδρομος και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός.

Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν πλειάδα Ιερέων της Ιεράς Μητρόπολης μας με επικεφαλή τελετάρχη τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως μας Παν/το Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Νικηφόρο Εικοσιδέκα και άλλων  Μητροπόλεων  μαζί με εκατοντάδες κόσμου όπου προσήλθαν για να συνεορτάσουν την εορτή του Αγίου Νεκτάριου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου ο οποίος ομίλησε με  λόγια συγκινητικά για τον Άγιο Νεκτάριο.

Πρίν την έξοδο του ιερού λειψάνου του Αγίου και της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σπηλιανής εντός του Ιερού Ναού ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ευχαρίστησε του Αρχιερείς για την αποδοχή της προσκλήσεως του να συμμετάσχουν των ακολουθιών προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου και τους ευχήθηκε ο Άγιος να τους δίνει δύναμη.

Τέλος να αναφερθεί ότι μετά την Θεία Λειτουργία τελέστηκε η έξοδος και η Λιτάνευση του Τιμίου Λειψάνου του Αγίου και της Ιεράς Εικόνας στους γύρω δρόμους της Ενορίας σε μία μεγάλη διαδρομή για ευλογία, παρουσία της Μπάντας της Ταξιαρχίας μετά σχετικού στρατιωτικού αγήματος και συνοδείας περιπολικού της Αστυνομίας, των Ιερόπαιδων του Ιερού Ναού καθώς και πλήθους κόσμου όπου κατέκλυσαν το προαύλιο του Ναού.