Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Υποδοχή Παναγίας Σπηλιανής στα Χανιά

Υποδοχή Παναγίας Σπηλιανής στα Χανιά

Σε κλίμα βαθειάς συγκινήσεως, αλλά και πνευματικής χαράς και ευφροσύνης, η Μητρόπολη μας   υπεδέχθη, την θαυματουργό  περίπυστο Εικόνα της Παναγίας Σπηλιανής από την Ιερά Μονή Νισύρου Δωδεκανήσου.

Η ιερά Εικόνα μετεφέρθη πάνω σε στρατιωτικό ιστορικό όχημα βασταζόμενη από άντρες με παραδοσιακές στολές της Κρήτης και των Δωδεκανήσων και με την συνοδεία της αστυνομίας κατέφθασε στα προπύλαια του Πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Χανίων.

Σύμπας ο Ιερός Κλήρος με επικεφαλής  τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Δαμασκηνό και τελετάρχη τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως μας Πανοσιολογιώτατο  Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Νικηφόρο Εικοσιδέκα και πλήθος Λαού, υπεδέχθη το πανάγιο της  Κυρίας Θεοτόκου Εκτύπωμα, συνοδευόμενο υπό του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Σπηλιανής  Νισύρου Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Στεφάνου, μετά δεκαμελούς συνοδείας.

Μετά την δέηση που ανεπέμφθη ενώπιον της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας η οποία ετοποθετήθη στο κέντρο του Ιερού Ναού, ετελέσθη ο μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας , ο οποίος στό τέλος ομίλησε  περί της Παναγίας μορφής της Υπερευλογημένης Δεσποίνης ημών Θεοτόκου  και  Αειπαρθένου Μαρίας.

Πριν την Ακολουθία του Εσπερινού ο ιερατικός προϊστάμενος του Ναού Παν/τος  Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον π. Στέφανο για την μεγάλη ευλογία της Παναγίας στην πόλη μας και παράλληλα απένειμε τιμητική ευαρέσκεια στον κ. Δημήτριο Δουρουντάκη που διακόνησε επί έτη πολλά στον Ναό με αγάπη και αυταπάρνηση. Την ευαρέσκεια που ανέγνωσε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας, απένειμε στην αδελφή του κ. Δουρουντάκη ο Σεβασμιώτατος. 

Παράλληλα ευχαρίστησε όλους όσους διακόνησαν και διακονούν στον Ιερό Ναό με κάθε τρόπο.

Μετά ταύτα αντιφώνησε ο π. Στέφανος, ο οποίος μετέφερε την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου , πρός τόν Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, τόν ερό Κλήρο, τους εντιμότατους Άρχοντες και προς το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα της Μητροπόλεως μας και μίλησε για την Παναγία την Σπηλιανή.

Στον λόγο του ο  Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε και εκείνος από καρδίας στο πρόσωπο του π. Στεφάνου τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ για την μεγάλη ευλογία που κόμισαν στον τόπο μας.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην μεγίστη σημασία της παρουσίας του ιερού Εικονίσματος  της Παναγίας  Σπηλιανής  και του προσκυνήματος Αυτής υπό του ευσεβούς Λαού, μάλιστα σε μία εποχή που ο Λαός μας και η χώρα μας έχουν ανάγκη πνευματικού επιστηριγμού, δυνάμεως εξ’ Ύψους και παρακλήσεως.

Στην Ακολουθία έλαβαν μέρος ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου Γεώργιος Περάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Γεώργιος Σεργάκης, Κληρικοί της Μητροπόλεως μας, Αντιπροσωπίες από Ιερές Μονές, Άρχοντες του τόπου μας και πλήθος πιστών.

Η ιερά εικόνα  θα παραμείνει στον ιερό Ναό έως και το Σάββατο 12 Νοεμβρίου που θα αναχωρήσει.