Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Αρχιερατικός Εσπερινός για τον Άγιο Νικόλαο στον Βάμο και στο Μεϊντάνι

Αρχιερατικός Εσπερινός για τον Άγιο Νικόλαο στον Βάμο και στο Μεϊντάνι

Πανηγυρικά και με κάθε λαμπρότητα τηρουμένων των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού εορτάστηκε ο Άγιος Νικόλαος στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Βάμο Αποκορώνου όπου διακονεί ο π. Σπυρίδωνας Βαϊδάκης προεξάρχοντος του πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού  του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού και στο Μεϊντάνη Χανίων όπου διακονεί ο π. Ιωάννης Τσαπάκος, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκελλεύοντος της Μητροπόλεως μας Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τόνισε μεταξύ άλλων ότι η ζωή του Αγίου Νικολάου, ενός αγωνιστού Αγίου πρέπει να αποτελεί οδοδείκτη στη ζωή μας.

Ενός Αγίου που μας δίδαξε και μας διδάσκει με τον αγώνα και τα έργα του την πραότητα και την εγκράτεια. Έναν αγώνα που στηρίζεται στη σχέση με το Θεό, στην εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Θεού…

Το παρών στην Ακολουθία έδωσε πκήθος ευσεβών ποστών ανάμεσα των και ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης.

Σήμερα εορτάζει ο παππούς της Εκκλησίας μας ο Άγιος Νικόλαος, ο Άγιος που πρωταρχικά νίκησε τον εαυτό του και η ζωή του του αποτελεί παραμυθία για όλους εμάς, τόνισε μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Μεϊντάνι Χαλέπας.

Ο Άγιος Νικόλαος ήταν πόλος έλξης γιατί πίστευε δυνατά ότι πρέπει στην ζωή μας να γίνεται το θέλημα του Θεού και όχι το δικό μας θέλημα. Ο Άγιος μετά τη νίκη του “εγώ” του νίκησε και το κακό, επειδή τα λόγια του λειτουργούσαν πάντοτε προς δόξαν Θεού και ήταν μακριά από κάθε κακία και πλάνη.

Τέλος αφού μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού, ευχήθηκε προς όλους ο Άγιος Νικόλαος να χαρίσει σε όλους τη νίκη κατά της θλίψης, τη νίκη κατά του εγώ.

Το παρών στην Ακολουθία του Εσπερινού έδωσε και εκεί πλήθος κόσμου ανάμεσα τους  Δημοτικοί  και Περιφερειακοί Σύμβουλοι της πόλεως μας.