Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Αρχιμ. Αγαθόνικος Κυκκώτης: «Η καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς στην κατεχόμενη Κύπρο».

Αρχιμ. Αγαθόνικος Κυκκώτης: «Η καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς στην κατεχόμενη Κύπρο».

Μία ομιλία που αφύπνισε μνήμες του παρελθόντος αλλά και έντονες συγκινήσεις πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 2 Ιουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητροπόλεως μας. 

Ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αγαθόνικος Κυκκώτης ο οποίος ανέπτυξε μία ομιλία σχετικά με την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς στην κατεχόμενη Κύπρο.

Το παρών στην ομιλία έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός ο οποίος έντονα συγκινημένος στο τέλος από την ομιλία και από την βιντεοπροβολή, χαιρέτισε το ακροατήριο και ευχαρίστησε τόσο τον ομιλητή π. Αγαθόνικο όσο και όλους όσους βοήθησαν στην υποδοχή της Παναγίας του Κύκκου τις προηγούμενες ημέρες, ξεκινώντας από τον Πανοσιολογιώτατο  Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, τον Πρωτ. Γεώργιο Πατεδάκη μέχρι τους συνεργάτες στα γραφεία αλλά και όλο τον κόσμο για τον δυναμικό πνευματικό παλμό που δείχνει σε κάθε κάλεσμα της τοπικής μας Εκκλησίας.

Επίσης παρών ήταν ο πρώην βουλευτής κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Χανίων κ. Γιάννης Χατζηϊωάννου και  εκπρόσωποι τοπικών φορέων.