Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης: «η Αγία Παρασκευή μας έμαθε να νοσταλγούμε τον Θεό»

Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης: «η Αγία Παρασκευή μας έμαθε να νοσταλγούμε τον Θεό»

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στις Καλύβες Αποκορώνου τελέστηκε την παραμονή της εορτής πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, συμπροσευχούμενων του οικείου Εφημερίου Πρωτ. Μιχαήλ Βλαβογιλάκη, του Πρωτ. Αντωνίου Σαπουνάκη και του Πρεσβ. Γεωργίου Μαστραντωνάκη.

Στο κήρυγμα του ο Πανοσιολογιώτατος με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, ομίλησε για το Μαρτύριο που υπέστη η Αγία Παρασκευή και για την δυνατή και ακλόνητη πίστη της προς τον Κύριο μας Ιησού Χριστό. Η Αγία Παρασκευή όπως είπε, έμαθε σε όλους εμάς να νοσταλγούμε τον Θεό με την γλυκιά νοσταλγία της. Και όποιος άνθρωπος νοσταλγεί τον Θεό τον βρίσκει. Όποιος νοσταλγεί τον Θεό δεν εκνευρίζεται, δεν θυμώνει, δεν αποδοκιμάζει, δεν δίνει τους ανθρώπους να Μαρτυρούν, απλά αγαπάει και θεραπεύει….

Στην Ακολουθία του Εσπερινού το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης.

Μετά τον Εσπερινό ο π. Μιχαήλ ξενάγησε τον Πρωτοσύγκελλο μας στην ιστορική έκθεση φωτογραφίας που δείχνει την Ιστορία της Ενορίας πλησίον του Ναού στον παλαιό Νερόμυλο της περιοχής.

Ανήμερα της εορτής ο π. Δαμασκηνός μαζί με ένα λεωφορείο γεμάτο ενορίτες του από την Ενορία Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών μετέβησαν στα Κοντόπουλα Κεραμειών όπου μαζί με τον οικείο Εφημέριο π. Αντώνιο Χατζησταύρο τέλεσαν πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος πέριξ του Ιερού Ναού.