Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός: «η Αγία Παρασκευή επέλεξε τον δρόμο της Ομολογίας του Χριστού»

Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός: «η Αγία Παρασκευή επέλεξε τον δρόμο της Ομολογίας του Χριστού»

Η εορτή της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της αθληφόρου τιμήθηκε πανδήμως στην Ιερά Μητρόπολη μας.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός πλαισιούμενος από Κληρικούς της Μητροπόλεως μας, τέλεσε Αρχιερατικό Εσπερινό στα ορεινά Κοντόπουλα Κεραμειών όπου διακονεί ο π. Αντώνιος Χατζησταύρος, κηρύττοντας και το Θείο Λόγο παρουσία πλήθος ευσεβών προσκυνητών.

Την Κυριώνυμο ημέρα της εορτής στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στις Καλύβες Αποκορώνου όπου διακονεί ο Πρωτ. Μιχαήλ Βλαβογιλάκης, Αρχιερατικός Επίτροπος της Γ’ Αρχιερατικής Περιφέρειας, τελέσθηκε ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο οικείος Εφημέριος Πρωτ. Μιχαήλ Βλαβογιλάκης, ο Πρωτ. Αντώνιος Κουκουράκης, ο Πρωτ. Εμμανουήλ Βαλσαμάκης Αρχιερατικός Επίτροπος της Δ’ Αρχιερατικής Περιφέρειας, ο Πρωτ. Γεώργιος Σεργάκης και ο Διάκονος π. Δημήτριος Δερμιτζάκης.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η Αγία Παρασκευή επέλεξε το δρόμο της Ομολογίας του Χριστού και πάντοτε δοξολογούσε τον Θεό και για τις καλές στιγμές της ζωής της αλλά και για τις κακές στιγμές της ζωής της ακόμα και όταν είχε πόνο και δοκιμαζόταν στο Μαρτύριο της…

Το Ιερό Αναλόγιο κόσμισαν με τις καλλικέλαδες φωνές του οι ψάλτες του Ναού και ο φιλοξενούμενος Άρχοντας Πρωτοψάλτης του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου κ. Φώτης Γιαννακάκης.

Το παρών στην Θεία Λειτουργία έδωσε ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης.

Μετά το πέρας της Θεία Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Εικόνος στους δρόμους της περιοχής των Καλυβών και στη συνέχεια ο π. Μιχαήλ ξενάγησε τον Σεβασμιώτατο σε μία ιστορική φωτογραφική έκθεση με σπάνιο φωτογραφικό υλικό από τα πρώτα χρόνια της Ενορίας.

Ευχαριστούμε για το φωτ.υλικό τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και τον κ. Ιωάννη Τσισμενάκη από τον Αρχιερατικό Εσπερινό.