Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Χειροθεσία Πρωτοπρεσβυτέρου στην Ευαγγελίστρια Χανίων

Χειροθεσία Πρωτοπρεσβυτέρου στην Ευαγγελίστρια Χανίων

Την Κυριακή 13 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός ιερούργησε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Χανίων που σαν σήμερα πριν 100 χρόνια εγκαινιάστηκε.

Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Πρωτοπρεσβύτερο Χειροθεσία του Εφημερίου του Ναού π. Βασιλείου Γκάτση.

Ο Σεβασμιώτατος  εξήρε την ευλάβεια και την αφοσίωση του π. Βασιλείου επαινώντας το θυσιαστικό του έργο στην Ενορία Ευαγγελιστρίας Χανίων που σαν σήμερα πριν 100 χρόνια εγκαινιάστηκε.

Ο Σταυρός τόνισε επίσης ο Σεβασμιώτατος, που θα φέρει από σήμερα, θα υπενθυμίζει ότι είναι το πρότυπο της ζωής μας, το σύμβολο της αγάπης και της θυσίας.

Από την πλευρά του ο π. Βασίλειος συγκινημένος  ευχαρίστησε για την τιμή, τον Σεβασμιώτατο για τη μεγάλη του αγάπη και εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Ακολούθησε επετειακή εκδήλωση στο ενοριακό κέντρο στην οποία ομίλησαν ο κ. Δημήτριος Νικολακάκης, ιστορικός – ερευνητής και ο πολιτικός μηχανικός κ. Αντώνιος Μαρματάκης.

Το παρών έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός,  ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχαήλ Τσουπάκης, ο Διοικητής της 115 ΠΜ Χρήστος Γρηγορούδης και πλήθος κόσμου.

ΒΙΝΤΕΟ 1

ΒΙΝΤΕΟ ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑΣ

ΒΙΝΤΕΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Επιμέλεια βίντεο από Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κ. Νικόλαος Χατζηδάκης και από επετειακή εκδήλωση κ. Αντώνιος Τζατζάνης.