Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι.Μητρόπολη μας

Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι.Μητρόπολη μας

Με κατάνυξη και λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε όλο το μήκος και πλάτος της Ιεράς Μητροπόλεως μας, με συμμετοχή του πιστού Λαού του Θεού,  σε Ενορίες και  μικρά Παρεκκλήσια, που τιμούν ιδιαιτέρως την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός ανήμερα της Παναγίας ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στον ομώνυμο Ναό στη Λιτσάρδα Αποκορώνου όπου κήρυξε και το Θείο Λόγο ομιλώντας για την Παναγία.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΣ
Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε και κήρυξε το Θείο Λόγο τελώντας  πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό της Παναγίας στο Αρώνι Ακρωτηρίου όπου διακονεί ο Πρωτ. Μιχαήλ Κογιαννάκης. Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγμοτοποιήθηκε η λιτάνευσις της Εικόνος της Παναγίας στους δρόμους της περιοχής.

ΒΙΝΤΕΟ

Στα Χωραφάκια Ακρωτηρίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό τέλεσε με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού και κήρυξε για την Παναγία, τον πανηγυρικό Εσπερινό ο Παν/τος Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας.

Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η περιφορά του Επιταφείου στους δρόμους της Ενορίας ψάλλοντας τα εγκώμια.

φωτό-Βίντεο από Ενορίες Λιτσάρδας και Αρωνίου: Νικόλαος Χατζηδάκης

Φωτ. υλικό από Ενορία Χωραφακίων κ. Έλενα Σγουράκη