Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Χειροτονία Διακόνου από τον Σεβ.Ποιμενάρχη μας

Χειροτονία Διακόνου από τον Σεβ.Ποιμενάρχη μας

Το Σάββατο 30 Οκτωβρίου έ.ε. ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στην Παρηγοριά Χανίων, όπου διακονεί ο Πρωτ. Νικόλαος Νερατζάκης, τελώντας Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία έλαβαν μέρος και πολλοί Κληρικοί της Μητροπόλεως μας μεταξύ αυτών του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως μας Πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου Γεωργίου Περάκη και του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Στ Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτ. Γεωργίου Πετράκη.

Κατά την διαρκεία της λαμπράς Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε και εις Διάκονον Χειροτονία του Δημητρίου Νερατζάκη, ενός ευλαβεστάτου νέου και υιού του οικείου εφημερίου,  ο οποίος τυγχάνει έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.

Ο νέος Διάκονος στην προσλαλιά του, αναφέρθηκε στην έως τώρα πορεία του ενώ εξέφρασε παράλληλα θερμές ευχαριστίες προς όλα τα πρόσωπα που του στάθηκαν πνευματικά και τον βοήθησαν στην κατά Θεόν πρόοδό του.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, απηύθυνε λόγους πατρικούς και πνευματικές νουθεσίες στον νεοχειροτονηθέντα, ενώ αναφέρθηκε στην αξία του υπουργήματος της Ιεροσύνης και της θυσιαστικής προσφοράς που θα πρέπει να έχει κατά την διάρκεια της διακονίας του, προτρέποντας τον να αποτελεί πρότυπο κληρικού, να αγαπάει τον Χριστό, την Εκκλησία, και την Πατρίδα μας.

Στο νέο Διάκονο π. Δημήτριο ευχήθηκε καλή και καρποφόρα διακονία και ο Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως μας Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός.