Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Δορυλαίου Δαμασκηνός: ” οι Άγιοι Ανάργυροι έβλεπαν τους πάντες ίσους μπροστά στα ιαματικά τους χαρίσματα”

Δορυλαίου Δαμασκηνός: ” οι Άγιοι Ανάργυροι έβλεπαν τους πάντες ίσους μπροστά στα ιαματικά τους χαρίσματα”

Πανηγυρικά και με κάθε λαμπρότητα την τελευταία βροχερή ημέρα του Οκτωβρίου τελέστηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός  προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκελλεύοντος της Μητροπόλεως μας Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Χανίων όπου διακονεί ο Πρωτ. Γεώργιος Πατεδάκης.

Στο κήρυγμα του ο Θεοφιλέστατος αφού μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού, τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι Άγιοι Ανάργυροι πρώτα θεράπευαν την ψυχή και μετά το σώμα.

Ήταν πληθωρικοί προς τους ανθρώπους, έβλεπαν τους πάντες ίσους  μπροστά στα ιαματικά τους χαρίσματα και προσέφεραν  απλόχερα την βοήθεια τους με μοναδικό σκοπό να γνωρίσουν οι άνθρωποι τον αληθινό Θεό και να πιστέψουν πως οτιδήποτε καλό γίνεται στον κόσμο αυτόν είναι από τον Θεό και πως οτιδήποτε κακό συμβαίνει είναι από  τον ίδιο τον άνθρωπο. Σε μία εποχή πανδημίας πρέπει να μιμηθούμε  το παράδειγμα των Αγίων Αναργύρων, να πάψουμε να ενδιαφερόμαστε για το εγώ μας και να αρχίσουμε να νοιαζόμαστε για τον διπλανό μας, όπως έπρατταν και εκείνοι, χωρίς να ζητάνε ανταλλάγματα.