Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Χειροτονία Διακόνου στην Μητρόπολη μας

Χειροτονία Διακόνου στην Μητρόπολη μας

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός τέλεσε Αρχιερατική Θεια Λειτουργία στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου που διακονεί ο Πρωτ. Γεώργιος Φωτάκης.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προέβη στην χειροτονία σε διάκονο του κ. Βαρδή Ζυμβραγουδάκη.

Στη Θεια Λειτουργία έλαβαν μέρος  ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Παν/τος Αρχιμ. Νικηφόρος Εικοσιδέκας, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής  Καρυδίου Παν/τος Αρχιμ. Ιερεμίας Χλιαράς, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. του Οικ. Θρόνου Γεώργιος Περάκης, ο Αναπλ. Γεν. Αρχ. Πρωτ. Γεώργιος Σεργάκης, ο Αρχ. Επίτροπος της Δ Αρχ. Περιφέρειας Πρωτ. Εμμανουήλ Βαλσαμάκης, ο Αρχ. Επίτροπος της Ε Αρχ. Περιφέρειας Πρωτ. Εμμανουηλ Χατζηδάκης, ο πνευματικός καθοδηγητής του νεοχειροτονηθέντος Πρωτ. Γεώργιος Φωτάκης, και Ιερείς , που ήρθαν για να τιμήσουν το νέο κληρικό και να προσευχηθούν για την πνευματική πρόοδο και προκοπή του.

Ο νεοχειροτονηθείς, εκφράζοντας τις πλέον θερμές ευχαριστίες του αλλά και την υιική αφοσίωσή του στον Επίσκοπο και τους παρευρισκόμενους Πατέρες, κατέθεσε με απλότητα τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, εξαίροντας τη χαρά που αισθάνεται για το γεγονός της χειροτονίας του.

Ο Σεβασμιώτατος, απ’ την πλευρά του, εξέφρασσε τη χαρά και τον ενθουσιασμό του για το γεγονός της εισόδου ενός νέου κληρικού στην ιερατική οικογένεια της Μητροπόλεως, για να διακονεί την Εκκλησία του Χριστού και να καλύπτει τις πνευματικές ανάγκες των πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τον νεοχειροτονηθέντα να υπομένει τις τυχόν θλίψεις και δοκιμασίες που θα συναντήσει στην ιερατική του πορεία με υπομονή, με καρτερία, με ταπείνωση, με γνώμονα πάντοτε, όχι το προσωπικό όφελος, αλλά τη σωτηρία των ανθρώπων, και του ευχήθηκε να ζήσει χρόνια πολλά στερεωμένος και ευλογημένος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ