Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Υποδοχή Ιερού Λειψάνου του Αγίου Πολυκάρπου στο Κόκκινο Μετόχι Χανίων

Υποδοχή Ιερού Λειψάνου του Αγίου Πολυκάρπου στο Κόκκινο Μετόχι Χανίων

Το απόγευμα της Πέμπτης 22 Φεβρουαρίου η ενορία του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Κόκκινου Μετοχίου Χανίων υποδέχτηκε τμήμα ιερού λειψάνου του Αγίου Ιερομάρτυρα Πολυκάρπου, Επισκόπου Σμύρνης.

Το Ιερό Λείψανο κόμισε στον ως άνω ιερό ναό ο διάκονος  π. Αστέριος Αποστόλου από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, το οποίο κατείχε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Μαραθώνος και Γέροντα του, κυρό Μελίτωνα Καβατσίκλη και το οποίο το προσέφερε μόνιμα  στο Ναό ως ευλογία.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στον προαύλειο χώρο του ναού, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού.

Αμέσως μετά την υποδοχή ακολούθησε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, τον οποίο πλαισίωναν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Νικηφόρος Εικοσιδέκας, ο Αναπλ. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Γεώργιος Σεργάκης και πλήθος Κληρικών και ευσεβών προσκυνητών.

Το παρών έδωσε και η Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Ισμήνη Σταυρίδη και εκπρόσωπος των στρατωτικών αρχών.

Με λόγια χαράς και αγάπης ο Ιερατικός Προϊστάμενος του Ναού π. Ευάγγελος Γενάρης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, τον π. Αστέριο για την μεγάλη ευλογία, τους συνεργάτες και όλο τον κόσμο που συμμετείχε στην χαρά της Ενορίας.

Κατόπιν ο π. Αστέριος χαιρέτησε και εκείνος και μίλησε για την ιστορία του Ιερού Λειψάνου.

Στο κήρηγμα του με Θεολογικό εμπνευσμένο λόγο μίλησε ο Σεβασμιώτατος  Ποιμενάρχης μας ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Πολυκάρπου, ενώ ευχαρίστησε  τον π. Αστέριο για την ευλογία και τον π. Ευάγγελο για τον συντονισμό καθώς και όλους τους ευσεβείς πιστούς για την προσευχητική  τους παρουσία.

ΒΙΝΤΕΟ

Επιμέλεια βίντεο κ. Αντώνιος Τζατζάνης