Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνό

Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνό

Στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Βαρυπέτρου τελέσθηκε το Σάββατο 12 Ιουλίου έ.ε. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού.

Κατά τη διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας τελέστηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Ελευθερίου Ξεκουκουλωτάκη  ο οποίος θα διακονεί από εδώ και στο εξής  στον Ιερό αυτό Ναό και Ενορία.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, συμμετείχαν Κληρικοί από την Ιερά Μητρόπολη μας καθώς και από άλλες Ιερές Μητροπόλεις, ενώ πλήθος λαού παραβρέθηκε, προσευχήθηκε, μετέλαβε των Αχράντων Μυστηρίων και ευχήθηκε στον νεοχειροτονηθέντα Κληρικό θεάρεστη και καρποφόρα διακονία.

Να σημειώσουμε ότι στις πατρικές συμβουλές που απηύθυνε στον χειροτονηθέντα ο Σεβασμιώτατος  δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αγάπη, που ως τρόπος ζωής πρέπει να διέπει τον προσωπικό αλλά και δημόσιο βίο των Ιερέων, τόσο στην εκκλησιαστική τους διακονία όσο και στην πνευματική τους προσφορά.

Παράλληλα ευχαρίστησε τον Παν. Αρχιμ. Δωρόθεο Χαροκοπάκη, τον μέχρι τώρα εφημέριο της Ενορίας Βαρυπέτρου, για την προσφορά και διακονία του  στην Ενορία.

Περισσότερο φωτ. υλικό εδώ.

Ευχαριστούμε για το φωτ. υλικό τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη