Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη μας

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη μας

Σεμνομεγαλόπρεπα στον  Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Χανίων το Σάββατο 30 Ιουλίου  ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργο ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού, Συλλειτουργούντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού και εν συνεχεία η εις Πρεσβύτερον χειροτονία  του Διακόνου του  Ιερού Ναού π. Ελευθερίου Ξαγοραράκη.

O π. Ελευθέριος  διακόνησε με διακριτικότητα και υπακοή την Ιερά Μητρόπολη και τον Ιερό Ναό και ήρθε η ώρα να οδηγηθεί  στο δεύτερο της Ιερωσύνης βαθμό.

Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας Παν/τος  Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως μας Πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου Γεώργιος Περάκης, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους Παν/τος Αρχιμ. Βαρθολομαίος, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου στο Καρύδι Παν/τος Αρχιμ. Ιερεμίας Χλιαράς, πλήθος Κληρικών  της Μητροπόλεως μας ενώ παρέστησαν συμπροσευχούμενοι ο Αναπληρωτής Γενικός Αρχιερατικός και Δ/ντης του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου, Πρωτ. Γεώργιος Σεργάκης και  η Οσιολ/τη Καθηγουμένη της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Χρυσοπηγής Γερόντισσα Θεοξένη.

Στον χειροτονητήριο του λόγο ο π. Ελευθέριος  άνοιξε τα εσώψυχα του και παρουσίασε τον πόθο που τον διακατείχε για να αξιωθεί να φθάσει στην ώρα της εις Πρεσβύτερον χειροτονίας του, ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δορυλαίου, τους Ιερείς, την οικογένεια του και τους Ενορίτες του.

Ο Σεβασμιώτατος προσφωνώντας τον προχειριζόμενο τον προέτρεψε στον πνευματικό αγώνα της τηρήσεως των εντολών του Θεού και της προσευχής προκειμένου να διατηρήσει την δωρεά του Θεού και να εκπληρώσει τον σκοπό της ιερωσύνης, εξήρε την υποδειγματική διακονία του και του έδωσε πατρικές ευχές για το νέο πνευματικό στάδιο της ζωής του.