Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Χιλιάδες πιστοί στα θυρανοίξια του Οσίου Νικηφόρου στο Συρικάρι Κισάμου

Χιλιάδες πιστοί στα θυρανοίξια του Οσίου Νικηφόρου στο Συρικάρι Κισάμου

Χιλιάδες πιστοί προσήλθαν στο Συρικάρι Κισάμου για να παρακολουθήσουν τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, τα οποία τελέστηκαν υπό του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου μας κ.κ. Βαρθολομαίου, παρουσία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και των Αρχιερέων της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Κρήτης, εκπροσώπων  Ορθοδόξων Εκκλησιών, Πρωτοσυγκέλλων και Καθηγουμένων, Κληρικών, Μοναχών  και Μοναζουσών, του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, κυβερνητικών και πολιτειακών εκπροσώπων καθώς και αντιπροσωπειών των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων.

Το 2012 διά ενεργειών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλοχίου ο τοπικός μας Όσιος Νικηφόρος συγκαταλέχθηκε στους νέους Οσίους της Εκκλησίας μας, υπό του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου και της περί Αυτόν Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Πρόκειται για τον πρώτο αριστουργηματικό  Ναό στη γενέτειρα του Οσίου,  που εντός ελαχίστων μηνών δημιουργήθηκε με την συμβολή πολλών πιστών και τον συντονισμό της ερανικής επιτροπής.

Τα θυρανοίξια σφραγίζουν τον λαμπρό τόπο καταγωγής του Οσίου Νικηφόρου το σπίτι του οποίου ανακαινίσθηκε και  αναπαλαιώθηκε πλησίον του Ιερού Ναού.

Ευχαριστήριο χαιρετισμό προς τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στους Προκαθημένους των Εκκλησιών, στην Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο Κρήτης,  προς τις Ενορίες, τους χορηγούς αλλά και προς όλο τον κόσμο απηύθυνε συγκινημένος ο  Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος.

Στην Αντιφώνηση του ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Αμφιλόχιο για τον περικαλλή αυτό Ναό του Οσίου Νικηφόρου τον οποίο όπως είπε σήμερα παραδίδουμε στην κοινή λατρεία. Κατόπιν αναφέρθηκε στην βιωτή του Οσίου Νικηφόρου ο οποίος όπως είπε ήταν άτυχος κατά την κοσμική  έκφρασην και αντίληψη, αλλά κατά Θεόν κατέστη σκεύος εκλογής και ένσαρκος Άγγελος και φωτοειδής νους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

Ευχαριστούμε για το φωτογραφικό υλικό τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη και για την βιντεοκάλυψη τον κ. Αντώνιο Τζατζάνη

 

Όσιος Νικηφόρος ο Λεπρός