Αρχική > Δελτία Τύπου

Δελτία Τύπου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 2

 

 

 

  • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ  ΚΥΔΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Προσκαλούμε τα Μ.Μ.Ε. του τόπου μας  στην συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 10:00 στην αίθουσα τύπου της Μητροπόλεως ( Αντωνίου Γιάνναρη 2 Ισόγειο- Στούντιο web-tv) σχετικά με:

Α) Την εορτή του Ράδιο Μαρτυρία για τα 24 χρόνια λειτουργίας του σταθμού και την παρουσίαση του νέου χειμερινού προγράμματος του σταθμού. Την συνέντευξη τύπου θα δώσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός και ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού κ. Ευστράτιος Χατζηδάκης.

Β) Τις εκδηλώσεις εορτασμού της 21ης Νοεμβρίου στην πόλη μας. Την συνέντευξη θα δώσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός, ο πρωτοπρεσβύτερος Στυλιανός Θεοδορωγλάκης προιστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού των Εισοδίων και ο κ. Σήφης Μαρκάκης, ειδικός συνεργάτης Π.Ε. Χανίων.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

 

 

.ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ & ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ
Εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης
«Ναϊλοί εμάς, να βάι εμάς, οι Τούρκ΄την Πολ΄επαίραν, επαίραν το βασιλοσκάμν ελάγεν αφεντία. Μοιρολογούν τα εκκλησιάς κλαίνε τα μοναστήρεα κι Αι Γιάννες ο Χρυσόστομον, κλαίει δερνοκοπάται. Μη κλαίς μη κλαίς Άι Γιάννε μου, και μη δερνοκοπάσαι η Ρωμανία πέρασεν, η Ρωμανία επάρθεν, η Ρωμανία αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο, η Ρωμανία αν πέρασεν πάλι θα ξανανθίσει» (ποντιακό τραγούδι για την Άλωση της Πόλης).
Μ΄αφορμή την ανάμνηση της θλιβερής επετείου της αλώσεως της Βασιλεύουσας Πόλεως από τους σκληρούς Οθωμανούς την αποφράδα ημέρα της 29ης Μαΐου 1453 που αποτελεί την «Μεγάλη Παρασκευή» του Γένους μας, οι συνέπειες της οποίας επηρέασαν στην διαμόρφωση της νεοελληνικής ταυτότητας και συνείδησης και των επίκαιρων διδαγμάτων που απορρέουν από αυτήν, θα πραγματοποιηθεί από την Ιερά Μητρόπολη μας, επετειακή εκδήλωση την Κυριακή 29 Μαΐου καί ώρα 07.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο «Κωνσταντινουπολειάδα» της ενορίας Αγίων Κων/νου και Ελένης Νέας Χώρας.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση «υπέρ του Αειμνήστου Βασιλέως Κωνσταντίνου του Παλαιολόγου και των γενναίων υπερασπιστών της Βασιλεύουσας πόλεως των ηρωικώς πεσόντων κατά την υπό των Οθωμανών άλωσιν αυτής», ομιλία υπό του Οσιολογιωτάτου Αγιορείτου Γέροντος π. Παταπίου του Καυσοκαλυβίτου με θέμα: «Οι Άγιοι Νεομάρτυρες του Γένους, φως στο σκοτάδι μετά την Άλωση της Πόλης» καί μουσική διάνθιση με μικρασιάτικα τραγούδια και θρήνους υπό του μουσικού κ. Ευάγγελου Βαϊγκούση.
Η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, σας προσκαλεί όλους να παρευρεθείτε στην εκδήλωση αυτή, ώστε να γνωρίσουμε την ιστορική αλλά και τη μουσική πορεία της Ρωμιοσύνης της Πόλης από την άλωση μέχρι σήμερα.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου.

.ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

ΚΥΔΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου σας καλεί την Παρασκευή 27 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο Χανίων ( Αντ. Γιάνναρη 2 ) καί ώρα 6:00 μ.μ. σε ανοικτή ενημέρωση, συμπροβληματισμό και διάλογο σχετικά με την σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Οι έγκυροι ομιλητές Αρχιμ. Βασίλειος Γοντικάκης, Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους, ο Καθηγητής του Α.Π.Θ. Ανέστης Κεσελόπουλος και ο Διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς θα αναπτύξουν θέματα σχετικά με την Σύνοδο, η οποία θα συγκληθεί στην Κρήτη, από  18-26 Ιουνίου.

Η Σύνοδος πραγματοποιείται για να ενώσει το πλήρωμα των πιστών, να φανερώσει την μοναδικότητα της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας και να δώσει την μαρτυρία της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο. Η πρόσκληση είναι ανοικτή προς όλους και παρακαλούμε κλήρο και λαό όπως παραστεί σε αυτήν!

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Κυδωνίας και Αποκορώνου