Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Δελτίον Τύπου: «Απάντηση στην Αντιδήμαρχο Χανίων κ. Ελευθερία Αλιφιεράκη»

Δελτίον Τύπου: «Απάντηση στην Αντιδήμαρχο Χανίων κ. Ελευθερία Αλιφιεράκη»

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

«Απάντηση στην Αντιδήμαρχο Χανίων κ. Ελευθερία Αλιφιεράκη»

Αγαπητή κ. Αλιφιεράκη με έκπληξη ενημερωθήκαμε για την συνέντευξη που δώσατε στο Super Fm και αναφέρατε,μεταξύ άλλων, ότι δεχθήκατε πιέσεις από υψηλόβαθμους ιερείς σχετικά με την εισαγωγή παιδιών σε παιδικούς σταθμούς. 

Ψεύδεστε κ. Αλιφιεράκη και μάλλον δεν γνωρίζετε ακριβώς πως έχουν τα πράγματα. Ένα περιστατικό θα αναφέρουμε και θα καταλάβετε, κι εσείς και όλοι, πόσο ανακριβές και παραπλανητικό ήταν αυτό που αναφέρατε. Γυναίκα κακοποιημένη που βρίσκεται ξαφνικά μόνη με ένα παιδί προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της. Δέχεται δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη από το Θεοχαρίδειο Κέτρο της Ι.Μ.Κ.Α. και προσέρχεται στα γραφεία μας ώστε να αναζητήσει εργασία και κάποια θέση σε παιδικό σταθμό, ώστε να μπορέσει να εργαστεί. Τηλεφωνήσαμε όντως μήπως μπορέσει ο δήμος να βοηθήσει, όχι να παρανομήσει, μία Δημότισσά του που αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα. Η απάντηση ήταν: «δεν μπορούμε να παρακάμψουμε την διαδικασία». Και για άλλες περιπτώσεις καλέσαμε, όχι για να πιέσουμε, αλλά για να μεταφέρουμε περιπτώσεις προσώπων που αντιμετώπιζαν δυσκολία στο να πληρώσουν για δύο και τρία παιδιά ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Έχετε επίγνωση των μισθών την σήμερον ημέρα; Έχετε υπόψη σας τα ενοίκια που πρέπει να πληρώσει μια οικογένεια στα Χανιά; Είναι άσκηση πίεσης αυτο; Μας κατηγορείτε επειδή ακούσαμε τους συμπολίτες μας; 

Να σας υπενθυμίσουμε κ. Αλιφιεράκη ότι υπάρχουν παιδικοί σταθμοί σε οικόπεδα της Εκκλησίας που ευχαρίστως σας τα παραχώρησε; Να σας υπενθυμίσουμε κ. Αλιφιεράκη ότι η κοινωνική πολιτική της Εκκλησίας καλύπτει σοβαρότατα κενά της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου; Γιατί στην αναφορά σας για την κοινωνική κουζίνα δεν αναφέρατε ότι ευχαρίστως η Μητρόπολή μας δέχθηκε στο Κεντρικό Συσσίτιο της Μητροπόλεως όλα τα πρόσωπα ώστε να μην σταματήσουν να σιτίζονται και παύσει το κοινωνικό πρόγραμμα του Δήμου επειδή ο νόμος υποχρέωνε να υπάρχει δομή συσσιτίου;

Τι εννοείτε κ. Αλιφιεράκη όταν αναφερόμενη σε ιερείς μιλάτε για πελατειακές σχέσεις; Μη κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια. Δεν έχουμε ψήφους να κερδίσουμε οι ιερείς. 

Φροντίστε λοιπόν κάθε δημότης σας να μπορεί να φιλοξενήσει τα παιδιά του στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου! Φροντίστε να μην υπάρχει ανάγκη για συσσίτιο, με το οποίο συνεργάζεστε αλλά δεν το διαβάσαμε στην συνέντευξη σας, φροντίστε να ακούτε τα έκτακτα προβλήματα των οικογενειών του τόπου μας και ύστερα καυχηθείτε, όπως καλά ξέρετε να κάνετε, για το έργο σας. 

Παρακαλούμε να ανακαλέσετε. Δεν ζητάμε να μας ευχαριστήσετε για την συνεργασία μας αλλά τουλάχιστον να έχετε την αξιοπρέπεια να ανακαλέσετε στο ίδιο μέσο στο οποίο αφήσατε τους υπαινιγμούς αυτούς.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ