Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Εγκαίνια Ναού από τον Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνό

Εγκαίνια Ναού από τον Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνό

Με λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε η τελετή των εγκαινίων του νέου Ιερού Ναού των Αγίων Μανουήλ και Ιωάννου των εκ Σφακίων καταγομένων από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δαμασκηνό, στην Ενορία  Παζινού Ακρωτηρίου   όπου διακονεί ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης, Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός των Εγκαινίων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, ο οποίος προσκόμισε ιερά μαρτυρικά λείψανα για τον καθαγιασμό της Αγίας Τραπέζης.

Το πρωί του Σαββάτου τελέστηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η τελετή των Εγκαινίων με την αρμόζουσα τάξη και ευπρέπεια.

Ακολούθησε η πρώτη πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο π. Αμφιλόχιος ανέφερε ότι μία εκδρομή στα Σφακιά το 1994 υπήρξε  η αφορμή να γίνει αυτός ο Ναός που σήμερα εγκαινιάζεται με την βοήθεια του Θεού. Περνώντας από τα Ασκύφου όπως τόνισε σε εκείνη την εκδρομή όπου βρίσκεται και ο περικαλλής Ναός των Αγίων Μανουήλ και Ιωάννου που είναι και οι παιδαγωγοί τους, έγινε η αφορμή να φτιάξουν στον Παζινό Ακρωτηρίου ένα Ναό για να τιμώνται οι τοπικοί αυτοί Άγιοι και στην πόλη μας.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Θεό και την Παναγία, τους Αγίους των οποίων οι πρεσβείες σκέπουν την Ενορία αυτή και ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο και όλους τους Κληρικούς  που παρευρέθηκαν στη σημερινή τελετή των Εγκαινίων καθώς και όλο τον κόσμο που με ευλάβεια ήρθε σήμερα εδώ να προσευχηθεί. Επίσης ευχαρίστησε τις Ενοριακές επιτροπές, τον Ιεροψάλτη, τους Ενορίτες, τους χορηγούς και όλους τους χωριανούς. Στο τέλος της ομιλίας του προσέφερε εκ μέρους της Ενορίας, προς τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας ένα εγκόλπιο για να θυμάται την ημέρα αυτή.

Στην αντιφώνηση του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ανέφερε με ταπείνωση ότι οι ευχαριστίες δεν ανήκουν σε εκείνον αλλά στον π. Αμφιλόχιο και σε όλους εκείνους που εργάστηκαν  και αγωνίστηκαν  για να γίνει αυτό το ευλογημένο έργο.  Έτσι μέσα στην κοινωνία των προσώπων θα μπορέσουμε όλοι εμείς  μαζί από κοινού από εδώ και στο εξής στο Ναό αυτό να εκφράζουμε την Ευχαριστία μας προς τον Θεό.

Το παρών στα Ιερά Εγκαίνια έδωσε και ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, Κληρικοί και πλήθος κόσμου.

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό εδώ.

Τα Ιερά Εγκαίνια και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μεταδόθηκαν   από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως μας  στους 95,5 μεγακύκλους των fm, καθώς και διαδικτυακά.