Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός ” ο Άγιος Δημήτριος απέρριψε κάθε κοσμική τιμή για την Δόξα του Χριστού”

Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός ” ο Άγιος Δημήτριος απέρριψε κάθε κοσμική τιμή για την Δόξα του Χριστού”

Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια και με την συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου στην Ιερά Μητρόπολη μας.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος  Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός προεξήρχε στην πανηγυρική Αρχιερατική  Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στον Πλατανιά Κυδωνίας, συλλειτουργούντων του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως μας Πρωτ. Γεωργίου Περάκη, του οικείου Εφημερίου Πρωτ. Δημητρίου Παρασκάκη, του Πρωτ. Εμμανουήλ Παπαδοκωνσταντάκη, του Πρωτ. Αντωνίου Κουκουράκη, του Πρωτ. Γεωργίου Πετράκη, του Πρεσβ. Ιωάννου Κουκουράκη και του Διακόνου Δημητρίου Δερμιτζάκη.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον βίο και τα χαρίσματα του Αγίου Δημητρίου τονίζοντας ότι  ο Άγιος Δημήτριος που είχε μεγάλα πολιτικά αξιώματα και ήταν ύπατος, τα εγκατέλειψε όλα για την Δόξα και την Αγάπη του Χριστού. Αυτό καλούμαστε να κάνουμε και όλοι εμείς και για να το πετύχουμε αυτό  ο Άγιος Δημήτριος πρέπει να αποτελέσει  αιώνιο πρότυπο στη ζωή του κάθε Χριστιανού.

Παράλληλα ευχήθηκε χρόνια πολλά και στον Εφημέριο της Ενορίας τον π. Δημήτριο ο οποίος διακονεί με αγάπη τόσα χρόνια την ιστορική αυτή Ενορία.

Μία Ενορία με ιστορία 170 ετών, όπως φαίνεται  και από τις ιστορικές φωτογραφίες που συγκέντρωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανιά και τις παρουσίασε στον χώρο του Ενοριακού Κέντρου της Ενορίας.