Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Εκδηλώσεις στη Νέα Χώρα για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης

Εκδηλώσεις στη Νέα Χώρα για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης

Τα 10 χρόνια λειτουργίας του εορτάζει ο Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης στη Νέα Χώρα στα Χανιά. Η ενορία και ο π.Αποστόλης Διαμαντούδης με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, διοργάνωσαν  διήμερες εκδηλώσεις την Κυριακή 13 και τη Δευτέρα 14 Μαΐου. Να σημειωθεί ότι ο ναός χτίστηκε σε ένα οικόπεδο στο οποίο βρισκόταν ένα μικρό εικονοστάσι για το προσκύνημα της Αγίας.

Το 1992 μπήκε ο θεμέλιος λίθος από το νυν Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, για την ανέγερση του ιερού ναού της Αγίας Αικατερίνης.

Από τότε πέρασαν 16 χρόνια για να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να λειτουργήσει η εκκλησία.

Τις εκδηλώσεις της Δευτέρας  14 Μαΐου, στο πολιτιστικό κέντρο της εκκλησίας, πλαισίωσαν οι χορωδίες των Μικρασιατών και της ενορίας της Αγίας Αικατερίνης, ενώ τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας εκπροσώπησε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ο οποίος αφού μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου μας, συνεχάρη του π. Απόστολο, τον σύλλογο Μικρασιατών και την χορωδία της  Ενορίας Αγίας Αικατερίνης για τις λαμπρές αυτές εκδηλώσεις.

Ευχαριστούμε για το φωτ. υλικό τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη