Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Εκδήλωση μνήμης στον Αποκόρωνα!

Εκδήλωση μνήμης στον Αποκόρωνα!

Εκδήλωση τιμής και μνήμης με θέμα: “Η μεταπολιτευτική Επανάσταση 1895-1896 και η απελευθέρωση του Αποκόρωνα” πραγματοποιήθηκε την  Κυριακή 7 Μαΐου  στον Βάμο Αποκορώνου.

Την εκδήλωση διοργάνωσε  ο Δήμος Αποκορώνου, το Κοινωφελές Ιδρυμα “Αγία Σοφία”, η Τοπική Κοινότητα Βάμου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βάμου “Ο Πρίνος”.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, ο οποίος στη συνέχεια τέλεσε και επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο παρουσία των τοπικών Αρχόντων και κόσμου.
Κατόπιν πραγματοποιήθηκε κατάθεση των στεφάνων και πριν τον Εθνικό Ύμνο, Τήρηση ενός λεπτού σιγή.
Μετά το χαιρετισμό του Δημάρχου  Αποκορώνου κ. Χαράλαμπου Κουκιανάκη, ακολούθησε ο χαιρετισμός του Σεβασμιωτάτου  Ποιμενάρχου μας, ως Προέδρου του Δ.Σ.του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΄΄Αγία Σοφία” .
Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάμου ΄΄ Ο ΠΡΙΝΟΣ΄΄, κ. Κυριάκου Λιμαντζάκη.  Στη συνέχεια ακολούθησε  η ομιλία του κεντρικού ομιλητή κ. Γεωργίου Λιμαντζάκη και κατόπιν η ανάγνωση των ονομάτων των Πεσόντων από την κ. Όλγα Γαλάνη μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάμου, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και τελετάρχη της εκδήλωσης.
Η απαγγελία του ποιήματος έγινε από την κ. Στυλιανή Παντελάκη και η εκδήλωση τελείωσε με παραδοσιακούς χορούς από νέα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάμου με χοροδιδάσκαλο τον κ. Σήφη Παπασήφη υπό τους παραδοσιακούς ήχους  του κρητικού συγκροτήματος του Γιώργου Πετρακάκη (λύρα) και Παντελή Ρεβελάκη (λαούτο) από τον Βάμο.

IMG_5607IMG_5610IMG_5606IMG_5608