Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Εκοιμήθη ο Άρχων Ορφανοτρόφος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Γεώργιος Παπαδάκης

Εκοιμήθη ο Άρχων Ορφανοτρόφος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Γεώργιος Παπαδάκης

Εκοιμήθη ο Άρχων Ορφανοτρόφος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και Μέγας Ευεργέτης της Ιεράς Μητροπόλεως μας Γεώργιος Παπαδάκης.

Βαθύτατα θλιμμένοι  ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός και ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης δηλώνουν πως η τοπική μας Εκκλησία και η κοινωνία είναι από σήμερα φτωχότερη.

Ο μακαριστός κ. Γεώργιος Παπαδάκης είχε τιμηθεί με  το οφφίκιο του Άρχοντος Oρφανοτρόφου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας  από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δαμασκηνό, ἀναγνωρίζοντας καί τιμῶντας τήν προσφοράν του προς τον άνθρωπο.

Η σχετική Ακολουθία της χειροθεσίας είχε τελεστεί  την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου του 2017, παραμονή της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους.

Ο Σεβασμιώτατος εκτιμώντας την επί έτη πολλά αθόρυβη φιλανθρωπία του μεγάλου ορφανοτρόφου του τόπου μας,  μετά από σχετική εισήγηση στον Παναγιώτατο και Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο,  απένειμε τον τιμητικό και ιστορικό τούτο τίτλο, ως ένδειξη αγάπης πατρικής και προς ανταμοιβή της προσφοράς του για την  ευεργεσία του προς τον συνάνθρωπο.

Ο Γεώργιος  Παπαδάκης διετέλεσε Δήμαρχος Γεωργιούπολης από το 2002 μέχρι το 2006 ενώ δραστηριοποιούνταν με επιτυχία στον ξενοδοχειακό κλάδο (ξενοδοχείο ΑΣΤΕΡΑΣ Pilot).

Υπήρξε βετεράνος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, διοικητής της 115 Π.Μ. και Αρχηγός του σμήνους αεροπορικών επιδείξεων, “Χρυσό Σμήνος”.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου στις 12:00 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Δημητρίου και Χαραλάμπους στο κτήμα του ξενοδοχείου Pilot.

Το προσκύνημα της σορού θα ξεκινήσει στις 11:00 π.μ. ενώ η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνων να δοθούν τα χρήματα στο κεντρικό συσσίτιο της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου που στήριξε από την πρώτη στιγμή ο μακαριστός.

Aς είναι αιωνία η μνήμη του.