Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός προς βραβευθέντες φοιτητές ιατρικής: ”κάποια στιγμή μπορεί να σας χρειαστούμε”

Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός προς βραβευθέντες φοιτητές ιατρικής: ”κάποια στιγμή μπορεί να σας χρειαστούμε”

Την σκληρή δουλειά και τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς είδαν να αναγνωρίζονται οι αριστεύσαντες φοιτητές ιατρικής από τα Χανιά που βραβεύτηκαν χθες από το Χαζίρειο Πολιτιστικό Κέντρο στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στην Αγ. Μαρίνα. Οι  νέοι επιστήμονες πέρα από την ηθική ικανοποίηση που αισθάνθηκαν παρέλαβαν από το Ίδρυμα και  χρηματικό ποσό, προκειμένου να βοηθηθούν στη συνέχιση των σπουδών τους.

Την όμορφη τελετή απονομής χαιρέτισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός  και Πρόεδρος του Ιδρύματος Γεωργίου Νικολάου Χαζίρη, συγχαίροντας τους νέους επιστήμονες ευχόμενος να συνεχίσουν με τις σπουδές τους το δύσκολο και ευλογημένο έργο του ιατρού. Παράλληλα ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, του Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτ. Γεώργιο Περάκη όπου είναι και Αντιπρόεδρος στο συμβούλιο του Κληροδοτήματος, τους άρχοντες του τόπου μας, τους εκπροσώπους φορέων και συλλόγων και όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε και γέμισε την αίθουσα του Χαζιρείου Πολιτιστικού Κέντρου.

Τέλος απευθυνόμενος στους βραβευθέντες φοιτητές τους συνεχάρη για τον ζήλο και την προσπάθεια τους λέγοντας  χαριτολογώντας  πως κάποια στιγμή μπορεί να σας χρειαστούμε εμείς οι μεγαλύτεροι.

Ο εφημέριος της Αγίας Μαρίνας και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και  Αντιπρόεδρος του Χαζίρειου Πολιτιστικού Κέντρου Αγ. Μαρίνας  Πρωτ. Γιώργος Περάκης μίλησε και εκείνος με συγκίνηση για την εκδήλωση και τη σημασία που έχει να αναγνωρίζονται οι προσπάθειες των νέων ανθρώπων, και πριν την ανάγνωση του επισήμου πρακτικού, μία έκπληξη από την ηχογραφημένη τηλεφωνική  συνέντευξη του π. Γεωργίου με τον νέο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας κ.κ. Μύρωνα Κτιστάκη ο οποίος και εκείνος πρόσφατα έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής Επιστήμης προκάλεσε έντονες συγκινήσεις.

Να σημειωθεί τέλος ότι την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της 6ης Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτ. Γεώργιος Πετράκης, ο Εφημέριος της Ενορίας Γαλατά Πρωτ. Ελευθέριος Βομβολάκης, ο Εφημέριος της Ενορίας Πλατανιά Πρωτ. Δημήτριος Παρασκάκης, ο Εφημέριος της Ενορίας Μουρνιών Πρωτ. Ιωάννης Δρακακάκης, πλήθος κόσμου καθώς ο Δήμαρχος Χανίων κ. Αναστάσιος Βάμβουκας, και  εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Στο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης τιμήθηκαν επίσης οι φοιτητές από την Αγία Μαρίνα που πέρασαν σε κάποια σχολή κατά το ακαδημαϊκό έτος  2019.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι χορευτές του παραδοσιακού συλλόγου ο Ψηλορείτης οι οποίοι χόρεψαν στο ρυθμό της λύρας του π. Αλεξάνδρου Ξηρουχάκη και του Μιχαήλ Φράρου, καθώς και η καταπληκτική 60μελής χορωδία της Ενορίας Μουρνιών η Ζωοδόχος Πηγή, υπό τον συντονισμό του χοράρχου Δημητρίου Κολλίντζα.

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή των ιπποτροφιών και διπλωμάτων στους αριστεύσαντες, και πριν τον τελικό χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος τίμησε με ένα Σταυρό τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο για την άψογη διοργάνωση των βραβείων η οποία γίνεται για 11η συνεχόμενη χρονιά.

Περισσότερο φωτ. υλικό εδώ

Ευχαριστούμε τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη για το φωτ. υλικό