Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Ενθρόνιση νέας Ηγουμένης στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Κορακιών!

Ενθρόνιση νέας Ηγουμένης στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Κορακιών!

Με λαμπρότητα τελέστηκε και φέτος το Γενέθλιον του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Κορακιών Ακρωτηρίου, στα Χανιά.

Την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της πανηγύρεως τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός,  τον οποίο πλαισίωναν Ιερείς της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως με επικεφαλή τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη.

Στη Θεία Λειτουργία περέστησαν επίσης Ηγούμενοι και Γερόντισσες με τις συνοδείες τους εκ των Ιερών Μονών από όλη την  Κρήτη, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Αναστάσιος Βάμβουκάς, ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Νικόλαος Βλαζάκης, εκπρόσωποι των αρχών καθώς επίσης πολλοί ευλαβείς προσκυνητές και φίλοι της Ιεράς Μονής.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε την ενθρόνιση της νέας Καθηγουμένης της Ιεράς  Μονής, Γερόντισσας Θεοφόρας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μίλησε με θερμούς λόγους, αναφερόμενος στον ρόλο του  Μοναχισμού, στην προσφορά της ιστορικής Μονής  καί στις προσδοκίες από το πρόσωπο της νέας Ηγουμένης.

Στην προσλαλιά της η Γερόντισσα Θεοφόρα, ευχαρίστησε τον Πνευματικό της Γέροντα Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο,  τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δαμασκηνό για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο της, τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, , την μακαριστή Γερόντισσα Θεοσέμνη η οποία της στάθηκε και την βοήθησε στα πρώτα της βήματα, την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής Γερόντισσας Θεοξένης και την αδελφότητα της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής, τους ιερείς και όλες τις αδελφότητες  από τα Μοναστήρια της Κρήτης, ανάμεσα των και αντιπροσωπείας από την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου,  καθώς και τους εκατοντάδες ευλαβείς προσκυνητές  που παρίσταντο στην ευλογημένη αυτή στιγμή για την Ιερά Μονή των Κορακιών όπως συγκεκριμένα είπε η νέα Καθηγουμένη.

19239586_791993027631507_1860340514_n

Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών η νέα Ηγουμένη της Ιεράς Μονής  εδέχθη της ευχές του κόσμου ενώ ακολούθησε μοναστηριακό κέρασμα προς όλους τους παρευρισκόμενους.

Για περισσότερο φωτογραφικό υλικό εδώ.

Ευχαριστούμε για το φωτ. υλικό τον κ. Εμμ. Χατζηδάκη και τον κ. Τάκη Δασκαλάκη.