Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Εορτάσθηκε στα Χανιά ο Άγιος Χριστοφόρος 2022

Εορτάσθηκε στα Χανιά ο Άγιος Χριστοφόρος 2022

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στα Χανιά στην περιοχή Καμίνι της Λεωφόρου Σούδας στα Χανιά ο λαμπροστόλιστος από Αγιογραφίες Ιερός Ναός του Αγίου Χριστοφόρου, προστάτου των οδηγών, στον οποίο διακονεί ως ιερατικός προϊστάμενος ο Πρωτ. Βασίλειος Φραγκιαδάκης,

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό πήραν μέρος πλήθος Κληρικών της Μητροπόλεως μας, ενώ το Θείο Λόγο κήρυξε με ευλογία του Σεβασμιωτάτου ο Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως μας Παν/τος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός τέλεσε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος Κληρικοί της Μητροπόλεως μας, συμπροσευχουμένου πλήθους ευσεβών Χριστιανών ανάμεσα τους και του Αντιδημάρχου Χανίων κ. Στυλιανού Μιχαηλάκη.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος μιλώντας μεταξύ άλλων για την  αγάπη του Αγίου Χριστοφόρου προς τον Κύριο μας.  

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις της εικόνος του Αγίου πέριξ του Ναού με τον Σεβασμιώτατο, τους Ιερείς, τους καλλικέλαδους ψάλτες και τον ευλογημένο λαό του Κυρίου.