Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στην Μητρόπολη μας

Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στην Μητρόπολη μας

Στον Ιερό της Υπαπαντής του Κυρίου μας στην περιοχή Φιλίππος Αποκορώνου εορτάσθηκε και φέτος η Δεσποτική και συγχρόνως Θεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου.

Της Ευχαριστιακής Συνάξεως προέστη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. κ. Δαμασκηνός πλαισιούμενος απο Κληρικούς της Μητροπόλεως μας μεταξύ των οποίων και του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Καρυδίου Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Ιερεμίου Χλιαρά.

Στο πανηγυρικό κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μήνυμα της εορτής τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η χάρις του Θεού έρχεται στο άνθρωπο μόνο όταν ο άνθρωπος την αποδεχτεί και ζητήσει από τον Χριστό την βοήθεια Του.

Η διδασκαλία του Χριστού μπορεί να δώσει πτώση αλλά μπορεί να δώσει και Ανάσταση. Αν πιστέψουμε στη δύναμη του Κυρίου μας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος του Ναού Πρωτ. Εμμανουήλ Βαλσαμάκης, Αρχιερατικός Επίτροπος της τέταρτης Αρχιερατικής περιφέρειας, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο που αποδέχθηκε την πρόσκληση και προεξήρχε της ιεράς πανηγύρεως του ομώνυμου Ιερού Ναού.