Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Επετειακή εκδήλωση της Εκκλησίας Κρήτης για τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη

Επετειακή εκδήλωση της Εκκλησίας Κρήτης για τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

ΙΕΡΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Επετειακή εκδήλωση για τον Οικουμενικό Πατριάρχη της Εκκλησίας Κρήτης στο Ηράκλειο

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης διοργανώνει επετειακή εκδήλωση για την συμπλήρωση 30 ετών ευκλεούς Πατριαρχίας της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ.ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το εσπέρας του Σαββάτου, 4Δεκεμβρίου, και ώρα 19.00μ.μ., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:Καλωσόρισμα του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης καιΑυλοποτάμου κ. Ευγενίου, Προέδρου της Συνοδικής Οργανωτικής Επιτροπής. Χαιρετισμοί: Επισήμων, θεσμικών προσώπων καιφορέων. Κεντρική Ομιλία του εντιμολ. κ. Ιωάννου Τσερεβελάκη, Άρχοντος Πρωτονοταρίου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας με θέμα: «Οικουμενικὸς Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος: Τριάντα χρόνια ευκλεούς πατριαρχίας». Ύμνοι από τον Χορό Ψαλτών «ΟΙΚΡΗΤΕΣ ΜΑΪΣΤΟΡΕΣ», υπό την διεύθυνση τουμουσικολογιωτάτου Άρχοντος Υμνωδού τής Μεγάλης Εκκλησίας κ. Αντωνίου Πλαΐτη.

Καλείσθε όπως προσέλθετε να συνεορτάσομε το μεγάλο αυτό γεγονός, τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα, σύμφωνα με τα δεδομένα εισόδου σε κλειστούς χώρους.

H εκδήλωση θα μεταδοθεί (ζωντανά) από το κανάλι «Orthodox Crete» της Εκκλησίας Κρήτης στο YouTube μέσω του συνδέσμου:https://youtube.com/user/orthodoxcrete, από τό ΡαδιοφωνικόΣταθμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης «Το Φως», 99,7 FM. και από το Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου «Ράδιο Μαρτυρία», 95,5 FM.

Την επομένη, Κυριακή 5ην Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 8:00 π.μ.στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης θα τελέσει τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και θα εκφωνηθεί αφιερωματική Ομιλία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο.