Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Εσπερίδα για την αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου

Εσπερίδα για την αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου

Εσπερίδα για το εμβληματικό έργο της συντήρησης και της αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, που ολοκληρώθηκε από ομάδα επιστημόνων του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου τον Μάρτιο του 2017, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» (παλιό τελωνείο), στα Χανιά.

Ως εκπρόσωπος της Α.Θ.Π. Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου χαιρέτησε την εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός.

Το παρών στην Εσπερίδα έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλός μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, Κληρικοί,  ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νικόλαος Καλογερής, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημαντηράκης, περιφερειακοί σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι των Γραμμάτων και των τεχνών.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Αντωνία Μοροπούλου, Καθηγήτρια Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, επικεφαλής της διεπιστημονικής ομάδας του έργου και Πρόεδρος Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ.

Η εσπερίδα διοργανώθηκε από το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας-Τμήμα Δυτικής Κρήτης και το Τμήμα Χανίων της AHEPA Hellas «Crete Kydon”, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως μας, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και του Δήμου Χανίων.

Συμμετείχε ο Βυζαντινός Χορός Χανίων με βυζαντινούς ύμνους υπό την Δ/νση του Χοράρχου κ. Ιωάννου Καστρινάκη.

 

 

Eυχαριστούμε για την βιντεοκάλυψη και το πρόσθετο φωτογραφικό υλικό τον κ. Αντώνιο Τζατζάνη.