Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στην Μητρόπολη μας

Η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στην Μητρόπολη μας

Με έκδηλη την συγκίνηση και παρουσία Κληρικών, Τοπικών Αρχόντων, και πλήθους ευσεβούς λαού τελέσθηκε η Ακολουθία του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή 6 Απριλίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δαμασκηνό.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, πλαισιωμένος από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, χοροστάτησε στον Όρθρο του Μεγάλου Σαββάτου και με την συμμετοχή των χορωδιών του Ιερού Καθεδρικού Ναού έψαλαν τα Εγκώμια και τα Αναστάσιμα Ευλογητάρια.

Ακολούθησε η περιφορά του Επιταφίου, υπό τον ήχο των πένθιμων εμβατηρίων από την μπάντα του στρατού, και με την συνοδεία πλήθους πιστών.


Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε μήνυμα αγάπης προς όλους, ευχόμενος Καλή Ανάσταση!

Περισσότερο φωτογραφικο υλικό

 

Νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, τέλεσε την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου και στο Νοσοκομειακό Ναό που βρίσκεται εντός του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων ”ο Άγιος Γεώργιος”, συμπροσευχουμένων Κληρικών, της Διοικήσεως του Νοσοκομείου, των ιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού, των ασθενών και των συνοδών τους.

Η περιφορά του Επιταφίου προς μεγάλη ευλογία πραγματοποιήθηκε και εντός του Νοσοκομείου και  ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς όλους το ανέσπερο φως του Αναστάντος Ιησού να φέρει υγεία σε όλους,

Περισσοτερο φωτ. υλικό

Ευχαριστούμε για το φωτ. υλικό και το βίντεο τον κ. Εμμανουήλ Χατζηδάκη(pixelart)