Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Συνάντηση Επιταφίων στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων (Δικαστήρια)

Συνάντηση Επιταφίων στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων (Δικαστήρια)

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η φετινή συμμετοχή των πιστών στην περιφορά και συνάντηση τριών Επιταφίων ενοριών της πόλεως μας στην πλατεία, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων πρώην Νομαρχίας.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πλήθος πιστών κρατώντας στα χέρια τους αναμμένες λαμπάδες οι ενήλικες και φαναράκια τα μικρά παιδιά, δημιούργησαν μια βαθιά κατανυκτική ατμόσφαιρα, συμμετέχοντας στην κορύφωση του Θείου δράματος.

Μπροστά οι Ελληνικές και οι Βυζαντινές σημαίες, τα εξαπτέρυγα και ο Σταυρός, ο Επιτάφιος της κάθε ενορίας, οι ιερείς των τριών Ενοριών προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκελλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη και ιερατικού προϊσταμένου της Ενορίας Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών, του Πρωτ. Δημητρίου Καταπίδη ιερατικού προϊσταμένου της Ενορίας Αγίου Παντελεήμονος Αμπεριάς και του Πρωτ. Ιωάννου Μαστοράκη Ιερατικού προϊσταμένου της Ενορίας των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Χανίων, οι εκατοντάδες  πιστοί να ακολουθούν την πομπή ευλαβικά.

Ο Πρωτ. Δημήτριος Καταπίδης  απήθυνε μήνυμα προς τους πιστούς μεταξύ των οποίων  του Αντιπεριφερειάρχου Χανίων κ. Αποστόλου Βουλγαράκη, του Δημάρχου Χανίων κ. Αναστασίου Βάμβουκα καθώς και  εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, αρχών και φορέων της πόλης.

Σύντομο χαιρετισμό μεταφέροντας τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού απηύθυνε ο Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσους συνέδραμαν στην πραγματοποίηση της ευλογημένης αυτής συναντήσεως.

Οι Επιτάφιοι στη συνέχεια επέστρεψαν στους Ιερούς Ναούς όπου άνδρες τους κράτησαν έξω απο την είσοδο, ενώ πιστοί όλων των ηλικιών περίμεναν υπομονετικά να περάσουν από κάτω, για υγεία, φώτιση και δύναμη.

Περισσότερο φωτ. υλικό 

Ευχαριστούμε για το πρόσθετο φωτ. υλικό τον κ. Παύλο Μπουζάκη