Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου στον Άγιο Χαράλαμπο Λενταριανών

Η Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου στον Άγιο Χαράλαμπο Λενταριανών

Με ευλάβεια και κατάνυξη τελέσθηκε η Ακολουθία του Ιερού Μυστηρίου του Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού.

Στον κατάμεστο Ιερό Ναό ο Σεβασμιώτατος τέλεσε ιεροπρεπώς την ακολουθία του Ιερού Μυστηρίου με τη συμμετοχή του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους Αρχιμ. Βαρθολομαίου, και άλλων 7 ιερέων και του διακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Ο Σεβασμιώτατος πρόσχαρος, προσηνής και ευγενής μίλησε με όλους όσους τον πλησίασαν δίνοντας απλόχερα την ευλογία του, ενώ με πολύ υπομονή έχρισε εκατοντάδες πιστούς που έσπευσαν να πάρουν την ευλογία του Αγίου Ευχελαίου.

Μετά την Ακολουθία πραγματοποιήθηκε μέσα στο Ναό ωφέλιμη πνευματική ομιλία από τον Γέροντα Βαρθολομαίο με θέμα:«η εν Χριστώ ζωή».

Τον Καθηγούμενο του Αγίου Όρους ευχαρίστησε με λόγια αγάπης στο πυκνό εκκλησίασμα όλων των ηλικιών ο Ιερατικός Προϊστάμενος του Ναού και Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης.