Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η απόδοση της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και τα Εγκώμια της Παναγίας στον Άγιο Χαράλαμπο Χανίων

Η απόδοση της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και τα Εγκώμια της Παναγίας στον Άγιο Χαράλαμπο Χανίων

Με δέουσα λαμπρότητα και Νυχτερινή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε η Απόδοση της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών, στον οποίο εδώ και ένα μισή χρόνο διακονεί ως Ιερατικός Προϊστάμενος ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης.

Από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής 12 Αυγούστου ξεκίνησαν οι Ακολουθίες του Εσπερινού, της Λιτὴς, του Όρθρου, των Εγκωμίων της Παναγίας και της Περιφοράς του  Ἐπιταφίου της Παναγίας τον οποίο είχαν στολίσει με αγάπη οι γυναίκες της Ενορίας,  και της Αρχιερατική Νυχτερινής Θείας Λειτουργίας ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού για την Δεσποτική εορτή της Αποδόσεως του Σωτήρος και συλλειτουργούντος  του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Ευμενίου Ρενιέρη, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. Γεωργίου Περάκη, του Πρωτ. Εμμανουήλ Πετράκη, του Πρωτ. Νικολάου Μαυροματάκη, του Πρεσβ. Βασιλείου Κιάσσου, του Διακόνου Δημητρίου Δερμιτζάκη και συμπροσευχούμενου του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας και οικείου Εφημερίου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, Κληρικών της Μητροπόλεως μας, της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Κορακιών Γερόντισσας  Θεοφόρας, και εκατοντάδων ευσεβών προσκυνητών που από νωρίς  προσήλθαν στον Ιερό Ναό και προσευχήθηκαν στην Παναγία μας.

Τα Ιερά Αναλόγια κόσμισαν με τις καλλικέλαδες φωνές τους ψάλτες του συνδέσμου Ιεροψαλτών Χανίων Γεώργιος ο Κρης, ενώ γύρω από τον Επιτάφιο και το κόλυβο της Παναγίας στέκονταν άντρες  και γυναίκες με παραδοσιακές Κρητικές φορεσιές.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με λόγια επίκαιρα στην απόδοση της εορτής της Μεταμορφώσεως  αλλά και στην Παναγία της οποίας την Κοίμηση εορτάζουμε την Τετάρτη. Παράλληλα συνεχάρη τον Πρώτο του συνεργάτη και Πρωτοσύγκελλο του π. Δαμασκηνό για το έργο που κάνει καθημερινά στην Ενορία του Αγίου Χαραλάμπους, ένα έργο γεμάτο ζωή της Εκκλησίας, με καθημερινές αυτές τις ημέρες παρακλήσεις και με λιτάνευση της εικόνος της Παναγίας σε όλα τα σπίτια της Ενορίας, η οποία είναι η μεγαλύτερη σε κόσμο στα Χανιά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

Ευχαριστούμε για το φωτ. υλικό τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη