Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η Χριστουγεννιάτικη εορτή της Μητροπόλεως μας

Η Χριστουγεννιάτικη εορτή της Μητροπόλεως μας

Σε κλίμα εορταστικό κ χαρμόσυνο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 η Χριστουγεννιάτικη εορτή της Μητροπόλεως μας  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού μας  Κέντρου, παρουσία του Σεβασβιώτατου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκελλου μας  Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου  Πρωτ. Γεωργίου Περάκη, του Διοικητού του Π.Β. Κρήτης Κλεάνθους Καρατσίν, καθώς  Κληρικών της Μητροπόλεως μας  αλλά και πλήθους κόσμου.

Με κοντάκια και ύμνους από την Βυζαντινή χορωδία ξεκίνησε η βραδιά υπό τη διεύθυνση του Άρχοντος πρωτοψάλτου του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου κ. Κωνσταντίνου Στεφανάκη.


 

Ακολούθησε βίντεο από τον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων με θέμα τη συμβολική των Χριστουγέννων στον Ιερό Ναό κ την λατρεία, με αφηγητή τον πρωτοπρεσβύτερο Πρωτ. Γεώργιο Πατεδάκη, ενώ την επιμέλεια είχε ο Αντώνης Τζατζάνης.


Η παιδική χορωδία στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη, τραγουδώντας σκοπούς χριστουγεννιάτικους, υπό την διεύθυνση της κα Βασιλική Αθανασιάδου – Πετράκη γεμίζοντας τη σκηνή χαρούμενες φωνούλες οι οποίες ενώθηκαν λίγο αργότερα με αυτές των μεγάλων για να μας τα πούνε… με τα πανελλήνια κάλαντα.

Η χορωδία των ενηλίκων της Μητροπόλεως μας, πήρε θέση κ τραγουδώντας βυζαντινά κ παραδοσιακά κάλαντα υπό τη διεύθυνση της κ. Έλλης Παπαλιωνάκη – Παγωνίδου.

Ένα βίντεο από την μακρινή Αφρική ήρθε να δώσει έναν ξεχωριστό παλμό με ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι. Την επιμέλεια είχε ο Ιάκωβος κάτοικος της Ουγκάντα.

Τα φώτα κλείνουν, το σκηνικό αλλάζει κ η αυλαία ανοίγει για να υποδεχτεί τα παιδιά της ενορίας του Αγ. Ιωάννη, όπου παρουσίασαν το θεατρικό με τίτλο «Χριστούγεννα στο κόσμο». Κάτω από το άγρυπνο βλέμμα δύο Αγγέλων διαδραματίζονται οι κοσμικές συνήθειες απλών ανθρώπων κατά την περίοδο των Άγιων τούτων ημερών.

Να αναφέρουμε εδώ την άκρως σημαντική προσφορά επιταγής για το πολύτιμο έργο των συσσιτίων διά χειρός του διοικητού του Π.Β. Κρήτης.

Την όμορφη εορτή έκλεισε απευθύνοντας Χριστουγεννιάτικο χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, δίνοντας τις εγκάρδιες πατρικές του ευχές, σε όλους όσους συνετέλεσαν στην περάτωση της εκδήλωσης.

Από το γραφείο νεότητας της Μητρόπολης μοιράστηκαν δώρα σε όλα τα μικρά παιδιά που συμμετείχαν ενώ προσφέρθηκε κέρασμα από την κουζίνα των συσσιτίων για όλους τους παρευρισκόμενους, του οποίου την επιμέλεια είχε ο κ. Ευάγγελος Σγουράκης και εθελοντές.

Την παρουσίαση της γιορτής καθώς κ την επιμέλεια των κειμένων είχε η κα. Δώρα Τζατζάνη.