Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας στην γιορτή Κατηχητικών του Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας στην γιορτή Κατηχητικών του Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ενορία Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών μετά από 25 ολόκληρα χρόνια, η Χριστουγεννιάτικη εορτή του κατηχητικού σχολείου με  συμμετοχή μεγάλου αριθμού παιδιών.

Άλλος ένας στόχος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη καρποφόρησε από την ημέρα που ανέλαβε διακονία στον Ιερό αυτό ναό ύστερα από τον αδόκητο θάνατο του μακαριστού εφημερίου π. Εμμ. Γεωργακάκη.

Σε μία χαρούμενη ατμόσφαιρα, πλημμυρισμένη από ύμνους τραγούδια και ένα επίκαιρο θεατρικό δρώμενο από τον βιβλίο του Α. Παπαδιαμάντη, με την καθοδήγηση των κατηχητριών Φωτεινής Δερμετζοπούλου και Έλενας Διαμαντούδη κατάφεραν  να ταξιδέψουν τους θεατές στα γεγονότα των ημερών και να συγκινήσουν, ενώ ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μίλησε επίκαιρα τόσο προς τους γονείς που συνόδευσαν τα παιδιά τους όσο και προς όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε.

Με ευχαριστήριους λόγους ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ακόμα μία φορά για το δραστήριο έργο που συνεχίζει να επιτελεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τότε που ανέλαβε διακονία,  ο στενός συνεργάτης και Πρωτοσύγκελλος του π. Δαμασκηνός Λιονάκης, της δύο κατηχήτριες και τα παιδιά και την παρουσιάστρια της εορτής κ. Καίτη Αλέξη καθώς και όλον τον κόσμο.

Νωρίτερα ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος και ιερατικός προϊστάμενος του Ναού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δαμασκηνό, τους Κληρικούς, τους γονείς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στα κατηχητικά  της ενορίας Λενταριανών, τις άξιες κατηχήτριες κ. Φωτεινή και κ. Έλενα, την κ. Καίτη Αλέξη, τα παιδιά και όλους του παρευρισκόμενους.

Μετά το πέρας της εορτής οι κυρίες της Φιλοπτώχου αδελφότητας της Ενορίας που από νωρίς το πρωί τραγούδησαν τα κάλαντα σε γειτονιές των Λενταριανών σκορπώντας χαρά και ευχές τα έψαλλαν και στον Σεβασμιώτατο.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος μοίρασε μαζί με τις ευχές του και αναμνηστικά δώρα της Ενορίας προς όλα τα παιδιά.