Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Ι.Μητροπόλεως μας

Η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Ι.Μητροπόλεως μας

Στον  Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Νέας Χώρας Ιερούργησε  το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός ο οποίος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του, επί 11 έτη, Αρχιδιακόνου της Μητροπόλεώς μας π.Δημητρίου  Δερμιτζάκη.

Τονίζοντας την υψηλή αξία της Ιεροσύνης, Δοξολόγησε τον πανάγαθο Θεός μας, που χάρισε τον π.Δημήτριο στην τοπική μας Εκκλησία «και επί δέκα και πλέον ολόκληρα χρόνια έφερες το βάρος και την τιμή της Αρχιδιακονίας», όπως τόνισε, συμπληρώνοντας πως «όλους μας ενέπνευσε και μας εντυπωσίασε η πιστότητά σου, η ακεραιότητά σου, η χαριτωμένη Ευλογία της ζωής σου, ο εμπνευσμένος λόγος σου που κάλυψε όλα αυτά που θα θέλαμε να πούμε σήμερα, ο εξαίρετος και αληθινός  χαρακτήρας σου, η αγάπη σου χωρίς όρια. Πάντοτε υπάκουος, ευγενής, πρόθυμος, προσηνής, με όλη την δύναμη της υπάρξεώς σου».

Λίγο νωρίτερα κατά τον χειροτονητήριο λόγο του, ο μέχρι πρότινος Αρχιδιάκονος της τοπικής μας Εκκλησίας, αναφέρθηκε τόσο στα χαρίσματα που θα πρέπει να έχει ο Ιερέας, όσο και στην αποστολή του.

Ευχαριστώντας Υιικά και από καρδιάς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Δαμασκηνό, για όλες τις ευλογημένες στιγμές που τα 11 χρόνια της διακονίας του, έζησε δίπλα του ως Αρχιδιάκονος, τόνισε:

«Στο πρόσωπό σας είδα τον άνθρωπο της θυσίας, της αληθείας, της εργατικότητος χωρίς όρια στον αμπελώνα του Κυρίου, τον άνθρωπο της ανεξικακίας και της απολύτου ευγενείας.

Παράλληλα ευχαρίστησε τον πνευματικό του Γέροντα Σεβ. Μητροπολίτη Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ευμενείας κ. Ειρηναίο, τους πολλούς Κληρικούς που γνώρισε  καθώς στο πρόσωπο του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως μας Παν/του Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Νικηφόρου Εικοσιδέκα, όλους τους Κληρικούς της Μητροπόλεως μας, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτ. του Οικ. Θρόνου Γεώργιο Περάκη και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Κληρικών Πρωτ. Αντώνιο Σαπουνάκη.

Με λόγια αγάπης ευχαρίστησε την σύζυγο και τα παιδιά του καθώς τους συγγενείς, τον Δήμαρχο Αποκορώνου κ Χαράλαμπο Κουκιανάκη καθώς και όλο το σεβαστό Εκκλησίασμα.

Το παρών έδωσαν Κληρικοί της Μητροπόλεως μας και άλλων Μητροπόλεων, Καθηγούμενοι και Καθηγουμένες Μοναστικών αδελφοτήτων ενώ Ιεροψάλτες με χοράρχη τον Άρχοντα Υμνωδό της ΜΧΕ κ. Κων/νο Στεφανάκη κόσμισαν τα ιερά Αναλόγια με όμορφες ψαλμωδίες.

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Χειροτονία καλύφθηκε από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως μας και το διαδικτυακό μας Κανάλι ΜΑΡΤΥΡΙΑ.