Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η εορτή της Ζωδόχου Πηγής στην Μητρόπολη μας

Η εορτή της Ζωδόχου Πηγής στην Μητρόπολη μας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με κάθε μεγαλοπρέπεια, μέσα στο Αναστάσιμο κλίμα της περιόδου που διανύουμε, εορτάστηκε η Μεγάλη Θεομητορική εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, κατά το διήμερο 12 και 13 Απριλίου 2018, εις την Ιερά Μητρόπολη μας.

Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη της Διακαινησίμου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας  κ.κ. Δαμασκηνός, χοροστάτησε του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού της εορτής, στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Χρυσοπηγής.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Παρασκευή της Διακαινησίμου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος  προέστη της πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη  και  Κληρικών από την Μητρόπολη μας αλλά και από την Ιερά Μητρόπολη Φιλανδίας και συμπροσευχούμενης της Καθηγουμένης της Μονής Γερόντισσας Θεοξένης μετά της αδελφότητος και της Καθηγουμένης από την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Κορακιών Γερόντισσας Θεοφόρας.

Πλήθη πιστών συνέρρευσαν και εφέτος προκειμένου να ασπασθούν την Ιερά και Χαριτόβρυτη Αγία εικόνα της Παναγίας.