Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η εορτή του Αγίου Διονυσίου στα Λενταριανά.

Η εορτή του Αγίου Διονυσίου στα Λενταριανά.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών που εορτάζει το αριστερό κλίτος  του Αγίου Διονυσίου  Αρχιεπισκόπου Αιγίνης, τέλεσε  ανήμερα της εορτής του Αγίου Διονυσίου, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού, την πρώτη του πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός παρουσία εκατοντάδων ευσεβών προσκυνητών και μαθητών από την ενορία Λενταριανών.

Στη Θεία Λειτουργία όπου έλαβαν μέρος Κληρικοί της Μητροπόλεως μας και άλλων Μητροπόλεων, παρέστη και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός.

Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας  ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε  στην Μητρόπολη μας τον νεοχειροτονηθέντα  Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δορυλαίου λέγοντας πως θα συνεχίσει να διακονεί από την θέση του Πρωτοσυγκελλεύοντος  στην Μητρόπολη και από τη θέση του Καθηγουμένου της Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων.

Με λόγια αγάπης εκ μέρους των Ιερέων απηύθυνε λόγο συγκινητικό ο Διάκονος του Σεβασμιωτάτου μας, π. Δημήτριος Δερμιτζάκης αναφωνώντας μαζί με όλο τον κόσμο το «άξιος».

Τέλος ο Θεοφιλέστατος συγκινημένος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, τους Ιερείς και όλο τον κόσμο που βρέθηκε στην ευλογημένη χαρά της ζωής του.