Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος και 11 χειροθεσίες

Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος και 11 χειροθεσίες

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονα του Ιαματικού στον φερώνυμο Ιερό Ναό στη Χαλέπα Χανίων.

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής που ευλαβούνται και τιμούν ιδιαιτέρως τον Άγιο Παντελεήμονα έδωσαν το παρών ανάμεσα τους και ο Βουλευτής κ. Μανούσος Βολουδάκης.

Ανήμερα της εορτής Δευτέρα 27 Ιουλίου  τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος  του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο, μιλώντας για τον Άγιο Παντελεήμονα.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε 11 άτομα  που διακονούν στο Ναό στον βαθμό του Ιεροψάλτου και κατόπιν πραγματοποιήθηκε  η  λιτανεία των ιερών λειψάνων και της Αγίας Εικόνας του Αγίου προς ευλογία των πιστών.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνού, ο οποίος κήρυξε και το Θείο Λόγο στον κατάμεστο από κόσμο Ναό.

Ο ιερέας του ναού Πρωτ. Δημήτριος Καταπίδης  ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δαμασκηνό και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνό καθώς και τους Ιερείς που τίμησαν τον Άγιο Παντελεήμονα.