Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Πανηγύρισε στα Χανιά η Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου

Πανηγύρισε στα Χανιά η Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου

Πηγή παρηγοριάς, στις δύσκολες ημέρες, που ζούμε, είναι και η Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου με τα πολλά θαύματα, που καταγράφονται από διάφορες μαρτυρίες και της οποίας τη μνήμη η Εκκλησία εορτάζει στις 28 Ιουλίου.

Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη της Οσίας Μητρός ημών Ειρήνης της εκ Καππαδοκίας ασκησάσης εν τη Μονή Χρυσοβαλάντου, στο Πασακάκι Χανίων όπου διακονεί ο Πρωτ. Εμμανουήλ Πετράκης

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας  κ. Δαμασκηνού παρουσία  πλήθους κληρικών της Μητροπόλεως μας και συμπροσευχουμένων ευλαβών Χριστιανών που ήρθαν να προσκυνήσουν την χάρη της Αγίας Ειρήνης.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος αφορμώμενος από τον ενάρετο βίο της Αγίας Ειρήνης και από την δυνατή της πίστη, αναφέρθηκε στα χαρίσματα της προσευχής στην ζωή του Χριστιανού.

Την παραμονή της εορτής τέλεσε την Ακολουθία του μέγαλου πανηγυρικού Εσπερινού ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου και Πρωτοσυγκελεύων της Μητροπόλεως μας κ. Δαμασκηνός, συμπροσευχουμένων πλήθους Κληρικών της Μητροπόλεως μας.

Στο κήρυγμα του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο βίο της Αγίας Ειρήνης της ταπεινής εκείνης Αγίας και Ηγουμένης που ήταν προικισμένη με πάρα πολλές χριστιανικές αρετές.

Πριν το πέρας της Ακολουθίας ο Ιερατικός προϊστάμενος του Ναού προσέφερε στον Θεοφιλέστατο ένα Αρχιερατικό εγκόλπιο εκ μέρους της Ενορίας ευχόμενος του να συνεχίσει τον άξιο δρόμο που είχε χαράξει και ως Πρωτοσύγκελλος, καλωσορίζοντας τον παράλληλα στην Ενορία που προσήλθε ως Επίσκοπος πρώτη φορά.

Στην αντιφώνηση του ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον άξιο πολύτεκνο και καλλίτεκνο Κληρικό της Μητροπόλεως μας, ευχόμενος του και εκείνος με τη σειρά του καλό πνευματικό αγώνα στα νέα του καθήκοντα ως προϊστάμενος της Ενορίας της Αγίας Ειρήνης που είναι μοναδική στην Μητρόπολη μας.