Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος στην Μητρόπολη μας

Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος στην Μητρόπολη μας

Η μνήμη του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του ιαματικού και αναργύρου που τιμάται την 27η Ιουλίου, μαζί με την μνήμη του τυφλού που ο ίδιος εθεράπευσε και που εμαρτύρησε με τον διά ξίφους θάνατο, λαμβάνοντας τοιουτοτρόπως και αυτός τον αμαράντινο στέφανο της δόξης.

Στον Άγιο Παντελεήμονα είναι αφιερωμένοι στην Ι. Μητρόπολη μας πολλοί Ενοριακοί  Ναοί όπου τίμησαν την μνήμη του Αγίου.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στο Μουζουρά Ακρωτηρίου, όπου διακονεί ο Πρωτ. Εμμανουήλ Κουδουμνάκης, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού στην οποία έλαβαν μέρος πλειάδα Κληρικών της Μητροπόλεως μας.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε Αρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Μακρύ Τοίχο όπου διακονεί ο π. Παύλος Κλαράκης, κηρύττοντας και το Θείο Λόγο.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στο Κόκκινο Μετόχι Χανίων όπου διακονεί ο π. Ευάγγελος Γενάρης, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης τέλεσε μαζί με Κληρικούς της Μητροπόλεως μας πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ την παραμονή της εορτής προεξήρχε και κήρυξε το Θείο Λόγο στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στην Αμπεριά, όπου διακονεί ο Πρωτ. Δημήτριος Καταπίδης.

Να σημειωθεί ότι πλήθος κόσμου και τις δύο ημέρες έδωσε δυναμικό παλμό σαν εκκλησίασμα, συμπροσευχούμενο μαζί με τον Σεβασμιώτατο και τους Πατέρες της τοπικής Εκκλησίας για τον τιμώμενο Άγιο, ενώ Ψάλτες κόσμισαν με τις καλλικέλαδες φωνές τους τα Ιερά Αναλόγια, ανάμεσα τους και ο Λαμπαδάριος του Ι.Ναού Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης κ. Χαράλαμπος Τζινευράκης.

Ευχαριστούμε για το φωτ. υλικό τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη.