Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η εορτή του Αγίου Στεφάνου στην Ιερά Μητρόπολη μας

Η εορτή του Αγίου Στεφάνου στην Ιερά Μητρόπολη μας

Την Πέμπτη μετά την κατά Σάρκα του Κυρίου Γέννηση, 27 Δεκεμβρίου ε.έ., ημέρα μνήμης και τιμής του Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου,  Θεοδώρου του Γραπτού και Θεοδώρου Κων/πόλεως, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις τον ομώνυμο Ιερό Ναό στον Κουμπέ Χανίων όπου διακονούν ο Πρωτ. Ιωάννης Τσιτσιρίδης ως ιερατικώς προϊστάμενος και ο π. Νεκτάριος Βαϊγκούσης ως συνεφημέριος.

Στη Θεία Λειτουργία πήραν μέρος επίσης ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ο Πρωτ. Μιχαήλ Μπακατσάκης, ο Πρωτ. Εμμανουήλ Παπαδοκωνσταντάκης, ο Πρωτ. Αντώνιος Κουκουράκης, ο Πρωτ. Βασίλειος Φραγκιαδάκης, ο Πρεσβ. Γεώργιος Μπαντουράκης, ο Πρεβ. Ευάγγελος Γενάρης, ο Πρεσβ. Αλέξανδρος Ξηρουχάκης και ο Διάκονος Δημήτριος Δερμιτζάκης ενώ μεταξύ του κόσμου που από πολύ νωρίς κατέκλυσε το Ναό, παρέστησαν και εκπρόσωποι φορέων του τόπου μας.

Πριν της απολύσεως ο Εφημέριος του Ναού Πρωτ. Ιωάννης Τσιτσιρίδης αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, τον Πρωτοσύγκελλο μας, όλους τους Κληρικούς και τον κόσμο, προσέφερε στον Μητροπολίτη μας ένα αναμνηστικό δώρο της Ενορίας ως ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Ο Άγιος Στέφανος ήταν και εκείνος άνθρωπος ομοιοπαθής όπως και εμείς, εντούτοις ως σκεύος εκλογής του Θεού που είμαστε όλοι το ίδιο, καλείται να διακονήσει το Λόγο του Θεού, να ορθοτομήσει το Λόγο της Αληθείας στον κόσμο. Η αλήθεια ταυτίζεται με το πρόσωπο του Χριστού, και εμείς οφείλουμε να ακολουθήσουμε αυτή την αλήθεια όπως το έκανε και ο Άγιος Στέφανος, κήρυξε μεταξύ άλλων στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως μας Πρωτ. Γεωργίου Περάκη συμπροσευχουμένων του Πρωτ. Ιωάννου Τσιτσιρίδη, του Πρωτ. Εμμανουήλ Τζατζάνη, του Πρωτ. Ιωάννου Δρακακάκη, του Πρωτ. Νικολάου Πατσουράκη, του Πρεσβ. Ιωάννου Τσαπάκου, του Πρεσβ. Νεκταρίου Βαϊγκούση και του Πρεσβ. Αλεξάνδρου Ξηρουχάκη.

Περισσότερο φωτ. υλικό εδώ.

Ευχαριστούμε για τις πρόσθετες φωτογραφίες τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη