Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής μας εορτής στην Ιερά Μητρόπολη μας

Η Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής μας εορτής στην Ιερά Μητρόπολη μας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη μας η θρησκευτική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου  και η εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός χοροστάτησε στον Όρθρο και στην συνέχεια τέλεσε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον μεγαλοπρεπή  και ιστορικό Ναό Ευαγγελιστρίας Χανίων όπου διακονεί ο Πρωτ. Βασίλειος Γκάτσης.

Το Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας.

Ακολούθως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας  εψάλη η καθιερωμένη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Μητροπόλεως μας, Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο, κατάθεση στεφάνων και η καθιερωμένη παρέλαση.

Το παρών έδωσαν ο Παν/τος Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Νικηφόρος Εικοσιδέκας, Κληρικοί, Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Βουλευτές, Άρχοντες του Τόπου μας, Αντιπροσωπείες των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας,  των Σχολείων και πολιτιστικών φορέων του τόπου μας.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος τέλεσε πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον ομώνυμο Ναό στο Φρε Αποκορώνου όπου διακονεί ο π. Ιωάννης Γιαννακός.